Back to top

Štepanovský a visszatérésén dolgozik

Publikálva: 2016, május 2 - 14:44
Peter Štepanovský az őszi súlyos sérülését követően fokozatosan egyre több játéklehetőséget kap. A 28 éves univerzális játékossal nemcsak az aranyosmaróti vereség okairól, de az előttünk álló fontos miavai bajnokiról is beszélgettünk.
Štepanovský a visszatérésén dolgozik

Miben látod a kiesés ellen harcoló ViOn otthonában elszenvedett vereség okait?

„Nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés, amely nem hozott sok helyzetet, tipikus egygólos meccs volt. Egy előreívelt labdából kaptuk a gólt, amelyet a hazai játékos szabálytalansága előzött meg. Az ellenfél végig jól zárta a területeket, és arra vártak, hogy középen vezessük a támadásokat, ahol letámadtak minket. Nehéz volt átjutni rajtuk és helyzeteket kialakítani. Úgy gondolom, ezért nem sikerült támadásban maradandót alkotnunk. Valami hiányzott.”

Az edző szerint a kreativitás hiányozott az ellenfél tizenhatosának környéken…

„Talán igen, hiszen támadásban nem sokat mutattunk.”

A szurkolóknak köszönhetően ismét hazai környezetben játszottunk, és a vereség ellenére továbbra is versenyben vagyunk az európai kupaszereplést biztosító negyedik helyért. Mivel csalogatnád el őket a Miava elleni idegenbeli mérkőzésre, ahol tényleg Európáért folyik majd a csata?

„A Nagyszombatra és a Zsolnára is kemény találkozók várnak ma este. Két pont a hátrányunk, és nekik sem muszáj győzniük, így maradhat a különbség. Jó lenne, ha a szurkolók Miavára is elkísérnék a csapatot, ahol egy nagyon fontos összecsapás vár ránk. Mindent megteszünk a győzelemért.”

Tavaly a szurkolók téged választottak a tavasz legjobb játékosának, ősszel pedig második lettél Szarka Ákos mögött. Súlyos sérülésedből felépülve a tavaszi idényben eddig kevesebb lehetőséget kaptál. Mennyire vagy elégedett a játékperceiddel?

„Egy kicsit máshogy képzeltem, de ez van. Jelenleg nem játszom sokat, és szerintem egy kicsit ezt a pályán is érezni lehetett. Még nem vagyok olyan jó állapotban, mint a sérülés előtt voltam, de igyekszem, dolgozom magamon, és bízom benne, hogy az is eljön.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies