Back to top

Spyros Risvanis: Az első naptól bíztam a csapatban

Publikálva: 2023, március 10 - 11:39
„Örülök annak, amit a tavasz első négy meccsén mutattunk és remélhetőleg így folytatjuk tovább is.” A DAC görög védőjátékosának jól esett a csapat és az edzők reakciója a Slovan elleni kiállítását követően.
Spyros Risvanis: Az első naptól bíztam a csapatban

Spyros, hogyan értékelnéd az eddigi négy tavaszi mérkőzést?
„Tetszetős futballt játszottuk és az eredményeink is jók voltak – kivéve talán a Slovan elleni összecsapást, bár ott több mint egy félidőt emberhátrányban kellett játszanunk, így az akkor megszerzett egy pontot is sikernek könyvelhetjük el. Örülök annak, amit ezen a négy meccsen mutattunk és remélhetőleg így folytatjuk tovább is.”

A saját teljesítményeddel is elégedett vagy?
„Összességében igen. A pozsonyiak ellen már a tavasz első meccsének az első félidejében kiállítottak, de a többiek kihúztak a bajból, aminek nagyon örülök. Így működik egy igazi csapat. Ha most történne meg újra az a szituáció, talán nem mennék bele annyira agresszíven a párharcba. Labdát akartam szerezni, de picit elkéstem a belépőmmel. Viszont ez megesik a futballban és a tapasztalatom azt súgta a kiállításom után, hogy semmi mást nem akarok, mint ismét a pályán lenni és jó teljesítményt nyújtani. Mihamarabb el akartam felejteni a piros lapot. Szerencsére ez már a múlt, mi pedig csak a jövőbe és az előttünk álló összecsapásokra tekintünk.”

Hogyan reagált a kiállításodra a vezetőedző és a csapat?
„Az együttes összezárt és értem is játszott a második félidőben. A vezetőedző és stábtagok azt mondták, minden rendben van, a Slovan ellen szereztünk egy pontot és hogy bárki juthat a kiállítás sorsára. Örültem a reakciójuknak.”

Megnyertük az alapszakaszt, bár a tavasz kezdetén hárompontos előnyben volt a Slovan, most pedig egypontnyi különbséggel állunk az élen. Számítottál rá, hogy mi futhatunk be elsőnek? Milyen érzés a listavezető pozíciójában állni?
„Az érkezésem első napjától bíztam a csapatban. Úgy gondolom, az a fontos, hogy meccsről meccsre haladunk. Mindenki nagyon boldog, hogy elsők vagyunk, ez a csapatnak, a klubnak és a szurkolóknak is egy remek dolog. Ebben a szellemben kell folytatnunk a munkát.”

A hétvégén Besztercebányára utazunk, amely a három újonc egyike. Mit vársz a mérkőzéstől és hogyan emlékszel vissza a két csapat szezonbeli első összecsapására?
„Minőségi ellenféllel állunk szemben, jó támadójátékosokkal, amely főleg a gyors ellentámadásokban bízik. Az első idegenbeli meccsen hátrányba kerültünk ellenük, de végül 3:1-re sikerült fordítanunk. Sokat kell birtokolnunk a labdát és gyorsan futballozni – ezek az erősségeink. Bízom benne, hogy ha a saját játékunkat mutatjuk és küzdeni fogunk, akkor a győzelem sem marad el.”

Hogyan zajlik a mérkőzésre való felkészülés?
„Remekül, mindenki egyre jobban érzi magát. Szombaton a Rózsahegyről hazafelé tartó úton ünnepeltünk, de hétfőtől már kizárólag a Besztercebánya elleni összecsapásra összpontosítottunk. Csak magunkra koncentrálunk, nem pedig az ellenfelekre.”

Rózsahegyre több mint háromszáz szurkoló kísérte el a csapatot, és Besztercebányára is indít buszjáratot a klub. Milyen érzés ilyen szurkolótábor támogatásával futballozni?
„Mindenki nagyon boldog, amikor meglátjuk őket az idegenbeli meccseken, nagyon fontosak számunkra. Bízom benne, hogy ismét sokan lesznek és élvezik majd a mérkőzést. Szeretnék köszönetet mondani nekik a csapattársaim nevében is, remélhetőleg továbbra is ilyen nagy számban buzdítanak majd minket és egyre többen lesznek az idegenbeli összecsapásokon.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Spyros Risvanis, DAC
Cookies