Back to top

A Šport napilap szerint is Kalmár a legjobb!

Publikálva: 2021, június 8 - 13:37
A sportnapilap szerkesztőinek értékelését is a DAC csapatkapitánya nyerte, a legjobb tízbe öt játékosunk is befért.
A Šport napilap szerint is Kalmár a legjobb!

Semmi kétség afelől, hogy Kalmár Zsolt a szlovák élvonal legnagyobb személyisége. A DAC csapatkapitánya márciusban az Év futballistája ankétján nyerte meg a szakértők szavazását a Fortuna Liga legjobb 2020-as játékosára. A 2020/21-es idény Legjobb Tizenegyének hivatalos kihirdetése során ő lett a Szezon Játékosa és a Šport napilap szerkesztőinek hagyományos értékelésén is az élen végzett.

Szlovákia egyetlen sportnapilapja sorozatban a második idényben értékelte egy 1-től (legrosszabb) 10-ig (legjobb) terjedő skálán a játékosok teljesítményét mindegyik élvonalbeli mérkőzést követően. Ebből megszületett egy hosszútávú statisztika, és ennek összegzése után megmutatkozott, hogy a Šport szerkesztőinek értékelései alapján ki lett a bajnokság legjobbja.

A legjobb pontátlaggal végül Kalmár Zsolt végzett, és ezen az a tény sem változtatott, hogy Zsolti március végén megsérült, így kihagyni kényszerült a szezon végét. „A dunaszerdahelyiek csapatkapitánya folyamatosan magas színvonalon futballozott, aminek köszönhetően a magyar válogatottban is kiharcolta a helyét. Sőt, ott is a kulcsemberek közé tartozott. Ha nem sérül meg, minden bizonnyal déli szomszédunk együttesének egyik oszlopos tagja lenne a hamarosan induló Európa-bajnokságon is. Kalmár először szeptember végén, a 8. fordulóban került a rangsor élére, azóta pedig nem is engedett senkit maga elé” – írja a Šport napilap mai kiadása.

A tíz legjobb közé öt DAC-játékos is befért, a Slovant hárman, a Zsolnát pedig ketten képviselik. Más klub futballistája nem került be a TOP10-be. A Šport napilap csak olyan labdarúgókat vett figyelembe, akik legalább tizenhat mérkőzésen, tehát az összes 32 forduló felén pályára léptek.

Annak is örülhetünk, hogy a tavalyi idényben a legmagasabb érdemjegyet (tízes) kapó játékosok között négy DAC-futballista neve is megtalálható: Eric Davis, Schäfer András, Eric Ramirez és Kalmár Zsolt. Rajtuk kívül még Ibrahim Rabiu (Slovan), Jakub Kiwior, Samuel Petráš, Jakub Kurminowski (mind Zsolna), a rózsahegyi kapus, Ivan Krajčírik és az aranyosmaróti gólvágó, Filip Balaj kapta meg a legmagasabb értékelést.

Šport napilap értékelése alapján a Fortuna Liga legjobb játékosai – a 2020/21-es idény pontátlaga:

1. KALMÁR Zsolt (DAC) 7,57 (23 mérkőzésen értékelve)
2. Dominik GREIF (Slovan) 7,31 (26)
3. Samuel PETRÁŠ (Žilina) 7,16 (32)
4. András SCHÄFER (DAC) 7,04 (25)
5. Eric RAMIREZ (DAC) 7,03 (30)
6. Ibrahim RABIU (Slovan) 6,94 (16)
7. Jakub KIWIOR (Žilina) 6,89 (27)
8. Cesar BLACKMAN (DAC) 6,89 (26)
9. Lukáš PAUSCHEK (Slovan) 6,83 (24)
10. Dominik KRUŽLIAK (DAC) 6,8 (30) 

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?