Jelenlegi hely

Souleymane Koné egy évig a DAC játékosa

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 10 - 12:40 | DAC hírek
A huszonegy éves, elefántcsontparti defenzív játékos a svéd élvonalbeli Djurgårdens IF csapatától kölcsönjátékosként érkezik hozzánk egy esztendőre.
Souleymane Koné egy évig a DAC játékosa

Souleymane Koné 1996. május 1-jén született a 84 ezer lakosú Grand-Bassam városában, amely az Atlanti-óceán partján fekszik. Pályafutását a közeli fővárosban kezdte, amikor is Elefántcsontpart legnagyobb és legsikeresebb klubjához, az ASEC Mimosas Abidjanhoz igazolt. Tizenkét évesen a nagy presztízzsel bíró katari ASPIRE Football Academyhez került, viszont eddigi karrierje túlnyomó többségét Európában töltötte.

2012 tavaszán a bolgár rekordbajnok CSKA Szófia ifjúsági csapatában szerepelt, majd ezt követően a belga Waregem együttesénél is kipróbálhatta magát. 2015 februárjától két évig az örmény FC Ararat Jerevánban futballozott. Tavaly télen a Djurgårdens IF figyelt fel a tehetségére, és Koné három évre szóló szerződést kötött a stockholmi klubcsapattal. A svéd élvonal (amelyet tavasz-ősz rendszerben rendeznek) tavalyi bronzérmesétől egyéves kölcsönjátékra érkezik Dunaszerdahelyre.

A huszonegy éves, 192 centiméter magas, ballábas labdarúgó középső védőként vagy védekező középpályásként is szerepel. Koné népes családból származik: három lány- és négy fiútestvére van. A DAC történetének első elefántcsontparti játékosa a hatos számú mezt kapta Dunaszerdahelyen.

„Tavaly egy fontos lépést tettem a pályafutásomban, amikor is három évre szóló szerződést írtam alá Svédország egyik legnagyobb klubjával. Az előző esztendő folyamán főleg a Djurgårdens ifjúsági csapatában szerepeltem, ezért is örülök a lehetőségnek, hogy a legfelső szinten, egy ambiciózus szlovákiai klubban futballozhatok. Remélem, annak ellenére is sikerül gyorsan beilleszkednem, hogy a kultúra és a környezet is teljesen más, mint amelyet eddig ismertem. Nagyon boldog vagyok, és várom a felkészülés kezdetét, amikor csatlakozom az új csapattársaimhoz,” jelentette ki Koné röviddel a mai edzés kezdetét megelőzően. 

Forrás: fcdac.sk