Back to top

Sose feledjék, bölcsőjük Dunaszerdahelyen ringott

Publikálva: 2018, december 14 - 14:53
Városunk kis polgárait köszöntötték ma a városi hivatalban, az idén júliusban, augusztusban születetteket fogadta városunk vezetése.

A legtisztább, legönzetlenebb öröm ünnepe, amikor az újszülötteket, városunk kis polgárait üdvözölhetjük - szólt a megjelent babákhoz és szüleikhez Tilajčík Edit. Magyar és szlovák verssel köszöntötte a jelenlévőket Kohút Rebeka, a Kodály Zoltán Alapiskola diákja, majd Bazsó Horváth Zsuzsanna, a Dunaszerdahelyi művészeti alapiskola tanárnője fuvolajátékával varázsolta el a megjelenteket.

Karaffa Attila, alpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, mennyire jó érzés látni, hogy vannak fiatalok, akik a mai, elanyagiasodott világban gyermeket vállalnak. Hisz benne, hogy fő céljuk megtartani a családot, hogy boldog környezetben nevelhessék fel a következő generációt.

„Születésétől kezdődően elkísérni, támogatni, bátorítani a gyermeket, megmutatni, hogy a helyes úton járjon, ez felelősségteljes munkát igényel. A meleg, szeretetteljes családi környezet megteremtése nélkül lehetetlen. Nagyon fontos együtt megélni a mindennapokat, tanulni egymástól, felállni a sikertelenségek után, megtapasztalni, hogy mindig van megoldás, mindig számíthatnak egymásra” - intézte szavait Karaffa Attila az anyukákhoz.

A gyermekektől azt kérte, hogy bármerre is sodorja őket az élet, sose feledjék, bölcsőjük Dunaszerdahelyen ringott. Legyenek büszkék erre, mindig szeretettel gondoljanak szűkebb kis hazájukra, városunkra.

A rövid köszöntők után emléklapot és kis figyelmességet kaptak a kicsik és szüleik, valamint beírták nevüket a krónikába.

Ezt már olvasta?

Cookies