Back to top

Soron kívüli ülés az év elején

Publikálva: 2018, január 16 - 19:56
Január 16-án huszonnegyedik ülését tartotta a városi képviselő-testület.
Soron kívüli ülés az év elején

Ezúttal soron kívüli találkoztak választott képviselőink, amelynek oka az általános érvényű rendelete, amely meghatározza dunaszerdahelyi székhelyű művészeti iskola, óvodák és iskolai intézmények tanulói után járó működési kiadásokra és fizetések kiegészítésére felhasználható támogatás mértékének megállapítását a 2018-as évre vonatkozóan. Az alig fél órás ülés négy pontja közül azonban nem ez, hanem a bizottságokban végbement változások váltották ki a leghosszabb diskurzust.

Hájos Zoltán jelezte, az az oktatásügyi és ifjúsági szakbizottság elnöki posztjáról lemondott Horváth Kinga, mert a Selye János Egyetem dékánjaként nem tudott elegendő figyelmet szentelni a bizottság irányításának. Tagként továbbra is segíti a bizottság munkáját, a képviselő-asszony egyúttal az ülésen megköszönte az eddigi együttműködést és a főosztály segítségét is. Helyette a bizottságot a választások utáni megegyezés alapján egy másik ellenzéki képviselő, Jarábik Gabriella vezeti majd. Őt pedig az egészségügyi és szociális bizottság alelnöki posztján Antal Ágota pótolja.

Egy másik személy kapcsán is csere következett be a bizottságokban. Ebben az esetben arról volt szó, hogy mivel Hakszer Roland kilépett az MKP frakciójából, a párt új személyt jelölt Hakszer által betöltött feladatokra. A sportbizottságot Brunczvik Tünde vezeti majd, aki eddig alelnök volt, valamint a pénzügyi bizottságban Garay László került a helyére. Hakszer elmondta: "nem tudok azzal egyetérteni, hogy a város egy magánember luxushobbijára 426 ezer eurós támogatást küld, vagy hogy 135 ezerért festegetünk, és nem utolsó sorban az óvodáink konyháit szeretnénk megszüntetni és egy társaságon keresztül működtetni."

Hangsúlyozta, nem ragaszkodik a bizottsági pozíciókhoz, de szerinte semmilyen törvény nem írja elő, hogy őt le kell váltani mivel már nem a frakció tagja. Hájos Zoltán erre adott válaszában elmondta, politikai döntésről van szó, mert a 2014-es választásokat követően a frakciók megállapodtak a bizottság vezetői és tagjainak elosztásában. Az MKP frakciója egyúttal megköszönte Hakszernak a sportolóként, sportvezetőként elért sikereket és a bizottsági vezetőjeként végzett munkát is.

Az ülésen a képviselők megszavazták a bizottsági változásokat, majd ezt követően már csak huszan (Hakszer Roland ekkorra már elhagyta a termet), az általános érvényű rendelettel kapcsolatos javaslatot is.

Ezt már olvasta?

Cookies