Back to top

Soron kívül ülésezett a városi képviselő-testület

Publikálva: 2023, március 22 - 12:18
Soron kívüli ülést tartott a dunaszerdahelyi városi képviselő-testület március 21-én, amelyen többek között a város vagyongazdálkodási alapelveinek kiegészítéséről, illetve a speciális óvoda és egyes ételkiadók iskolai hálózatba történő besorolásáról egyeztettek a képviselők.
Soron kívül ülésezett a városi képviselő-testület

Az ülést Horváth Zoltán képviselői indítványára, tizenhat képviselő támogatásával hívták össze, elsősorban megvitatni a város vagyongazdálkodási alapelveinek kiegészítését, amely egyebek mellett a városi cégek vezetésének kérdéskörét érinti.

A felvezető vitához több képviselő, illetve a polgármester is hozzászólt, az ott elhangzottak lényege pedig az volt, hogy minden érintett szándéka megfelelő módon rendbe tenni a városi cégeket a vagyongazdálkodás terén, de azt mindenképpen oly módon, hogy azok a törvénnyel teljes összhangban legyenek. A beterjesztés végül is ezért került le a napirendről, ugyanis az ülésen az a konszenzusos megállapodás született, hogy a városi hivatal által előkészített anyagot a városi képviselők módosító javaslataival egyetemben megvitatják, és a dokumentumot pedig majd azok fényében készítik elő. Az ezzel kapcsolatos képviselői egyeztetés március 27-én lesz.

A soron kívüli testületi ülésen emellett a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Dunaszerdahelyi Egyházközsége új óvodáját és annak étkezdéjét is besorolták szeptember 1-jével az iskolai hálózatba, csakúgy, mint az új székhelyre, a Szent István térre átkerült, nagyszombati fenntartású, magyar tannyelvű speciális óvodát.

A városi képviselők legközelebbi, rendes plenáris ülése április 4-én lesz.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies