Back to top

Soron kívül ülésezett a testület

Publikálva: 2023, augusztus 3 - 08:15
Három kérdéssel foglalkozott augusztus 1-jei soron kívüli ülésén a dunaszerdahelyi városi képviselő-testület. Jóváhagyta az óvodai és iskolai étkeztetéssel foglalkozó városi Gastro DS Kft. másik ügyvezetőjét, megszavazta annak a versenypályázatnak a kiírását, amely a Jesenský utcai, egykori „Golf játszótér” melletti büfé létrehozására tesz lehetőséget, illetve kiigazította a Dunaszerdahelyi Idősek Otthonában nyújtott szociális szolgáltatások költségtérítését.
Soron kívül ülésezett a testület

A városatyák a korábban az ugyancsak a testület által a Gastro DS Kft. élére kinevezett Dakó Sándor képviselő mellé másik ügyvezetőként Lakky Tamást, a Szlovák Posta legnagyobb logisztikai központjának vezetőjét, menedzserét választották meg. Bemutatkozásában Lakky Tamás ismertette korábbi tapasztalatait, majd a Gastro DS-sel kapcsolatban a cég hírnevének helyreállítását, illetve gazdasági helyzetének optimalizálását jelölte meg fő céljaként. 

Az ülés másik pontjában annak a versenypályázatnak a kiírását hagyták jóvá a képviselők, amely a Jesenský utcai, egykori „Golf játszótér” mellett egy új büfé üzemeltetésére ad lehetőséget. Annak üzemeltetése kapcsán Hájos Zoltán polgármester elmondta, hogy a kiírás szerint az üzlethelyiségnek biztosítania kell majd többek között a kisgyermekes szülők számára a toalettet vagy a pelenkázót is. A kiírást végül módosított javaslatokkal került jóváhagyásra, így többek között szeptember 15-éig lesz a jelentkezési határidő. A beérkezett pályázatokat kiértékelő bizottságba a testület A. Szabó Lászlót, Bachman Lászlót és Szelle Erikát választotta, póttagoknak pedig Horony Ákost és Herceg Andreát.

Végül jóváhagyták azt a javaslatot is, amellyel módosul a Dunaszerdahelyi Idősek Otthonában nyújtott szociális szolgáltatások költségtérítése. A polgármester elmondta, nem akarják a terhek növelésével sújtani az ott élő nyugdíjasokat, ám sajnos az energiaárak elszabadulása miatt is korrigálni kényszerülnek a panzióban élők számára az ottani díjszabásokat. A testület mindhárom javaslatot szinte teljes többséggel jóváhagyta. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies