Jelenlegi hely

A Somorja lett a DAC farmcsapata

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 20 - 07:40 | DAC hírek
A 2019/20-as szezontól a Somorja lesz a DAC farmcsapata, s ezzel legközelebbi partnerklubja.
A Somorja lett a DAC farmcsapata

Az együttműködés, mely jelenleg egy évre szól, főként a felnőtt kategóriákat érinti majd, de természetesen a klubok aktívan együttműködnek majd a fiatalabb kategóriák tekintetében is.

Ez a partnerség egy olyan rendszert hoz, mely váltakozó startra épül, vagyis minden bajnoki fordulóban öt DAC-játékos léphet pályára a másodosztályban szereplő Somorja mezében. Egyrészt ez lehetőség A-csapatunk játékosainak, hogy elegendő gyakorlatuk legyen a mérkőzéseken, másrészt pedig lehetőség akadémiánk legnagyobb tehetségei számára, hogy a felnőtt professzionális futballban is tapasztalatot szerezzenek, ami a fejlődésükhöz is nagyban hozzájárul.

Az új idénytől Somorjánál vendégszerepelnek majd azok a legjobb saját nevelésű játékosaink, akik az utóbbi években a MOL Football Academy-ről kerültek ki.

„Örülünk, hogy Somorjának is segíthettünk abban, hogy el tudjon indulni a 2. ligában. A Dunaszerdahelyi járás továbbra is büszke lehet arra, hogy a két legfelsőbb bajnokságban szerepel csapata. Bízunk abban, hogy a futballélet dunaszerdahelyi fellendülését Somorjára is ki tudjuk terjeszteni” – nyilatkozta Németh Krisztián, a DAC ifjúságért felelős sportigazgatója.

Az FC ŠTK 1914 Somorja a 2. liga előző idényében a 13. helyen zárt. A bajnoki szezont követően hivatalosan is befejeződött a kék-fehérek és a brazil Fluminense együttműködése.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC