Back to top

Slovan-DAC: biztonsági intézkedések

Publikálva: 2016, november 4 - 20:43
A vasárnapi Slovan-DAC rangadóval kapcsolatos biztonsági intézkedések.
Slovan-DAC: biztonsági intézkedések

A szervezők a következő biztonsági intézkedéseket hozták a vasárnapi Slovan-DAC rangadóval kapcsolatban:

A mérkőzést 2016. november 6-án, 15.20 órai kezdettel a pozsonyi Pasienky stadionban rendezik.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 13.50-kor nyitnak. Megkérjük a nézőket és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert az esetleges késői érkezésük nem lesz kihatással a biztonsági ellenőrzés minőségére.

A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, mely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál ábrázolva vannak.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki a hasonló termékek használatát.

Az FC DAC 1904 szurkolóinak beléptetése

- A szurkolóknak szánt belépők elővételben megvásárolhatók; a szurkolók beléptetése a stadion kijelölt szektorába csak ezen belépők a rendező szolgálatnak való felmutatása után, és csak a Kaufland bevásárló központ (Trnavská cesta) felől lehetséges. Ez a terület csak az FC DAC 1904 szurkolói számára lesz fenntartva a Szlovák Rendőrség felügyelete alatt.

- Ezen területen csak az FC DAC 1904 szurkolói parkolhatnak.

- A jegyelővétellel kapcsolatosan bővebb információt itt közöltünk. Belépőjegyeket a mérkőzés előtt a helyszínen a DAC alkalmazottjai fognak árulni. A látogatási rend értelmében ezek megvételénél, valamint a belépésnél mindenki kötelező felmutatni a személyi igazolványt (útlevelet), gyermekek esetén az egészségügyi kártyát

- A stadionba lépéskor minden szurkolónak alá kell vetnie magát a biztonsági ellenőrzésnek, mely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. Minden szurkoló köteles betartani a stadionban érvényes biztonsági intézkedéseket és előírásokat.

Biztonsági zónák; ellenőrzés

- A-Zóna – a stadion előtti kijelölt hely - minden személy köteles felmutatni a vendégszektorba érvényes jegyét és személyi igazolványát (útlevelét, gyermek esetén az egészségügyi igazolvány). 14 évnél fiatalabb személy nagykorú felügyelete nélkül nem léphet be a stadionba (még érvénes jeggyel sem).

- B-Zóna - belépés a stadionba, forgóajtók - minden érvényes belépővel és a fent említett kellékekkel rendelkező személy köteles áthaladni a forgóajtókon (turniket), és egyúttal kivétel nélkül alávetni magát a biztonsági vizsgálatnak, ahol minden, az információs táblán feltüntetett tiltott tárgyat elkoboznak. Parfümök, dezodorok és palackozott italok behozatala tilos! A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki a hasonló termékek használatát.

- Ellenőrizve lesz a koreográfia minden eleme, transzparensek, bannerek és zászlók, melyeknek nem lehet tömör rúdjuk, mely fegyverként használható. Abban az esetben, ha az említett tárgyakon gyalázó, sértő szavak olvashatók, illetve olyan ábrázolások, jelek, állami szimbólumok, melyek a rendezvény rendjének megzavarására alkalmasak, elkobzásra kerülnek, és azok a személyek, akik be próbálják vinni az említett tárgyakat a stadionba, nem lesznek beengedve.

Szektorok

A stadion egyes szektorai egymástól elzárva, kapukkal elkerítve lesznek, és a szervező szolgálat megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor. A belépők egy alkalomra szólóak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendező szolgálat felhívására felmutatni azt.

Kamerarendszer

A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak feltérképezve. A szervező szolgálat és a Szlovák Rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során mindenképpen tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

Egészségügyi szolgálat

A stadion terültén készenlétben állnak majd a Mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni a nézők egészségügyi gondjai esetén. Az elsősegélyt nyújtó egészségügyi alkalmazottak a főtribün alatt lesznek elhelyezve.

Büfék és frissítő standok

A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. A mérkőzés előtt és alatt tilos az alkoholtartalmú italok árusítása, az 1/2014-es számú törvény által megállapított alkoholmennyiséget tartalmazó sör kivételével. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos! A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies