Jelenlegi hely

Sikeresen zajlott a Kantharosz Gála

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 6 - 09:33 | Hírek
Minden jegy elkelt az idei Kantharosz Gálára, a régió legnagyobb jótékonysági eseményére - írja a győri rendezvényről a Kisalföld.hu.
Sikeresen zajlott a Kantharosz Gála

"Győr büszke a Kantharosz Gálára és az eseményt kilencedszer is megszervező civil szervezetekre, amelyek hasznos tevékenységükkel ellenőrizhető módon támogatnak nemes célokat, rászoruló gyermekeket, tehetséges fiatalokat" – mondta el korábban Radnóti Ákos győri alpolgármester. Az idei gálára minden jegy elkelt.

A határon túlra is elér ez a magyarokról szóló jótékony kezdeményezés.Az idei bevételből a dunaszerdahelyi Értelmileg Akadályozottakat Segítő Társulás is részesülhet, egy interaktív táblát vásárolhatnak a rászorulók fejlesztése érdekében. Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere a támogatottat javasló személy  örömének adott hangot, hogy ilyen módon is közös célokat támogatnak a határ két oldalán.

Az elmúlt esztendőkben megtartott Kantharosz Gálákon, azaz a nyolc zenés borárverésen összesen 53 millió forint gyűlt össze jótékony célra.

A filharmonikusokat ezúttal is Berkes Kálmán vezényelte, játszottak többek közt Brahms-, Offenbach- és Bizet-darabokat.

A szervezők elárulták, hogy azt 2019-ben április 4-én tartják meg és a tizedik, a jubileumi gálára a Richter Teremnél nagyobb helyszínt keresnek. Szeretnék ugyanis, hogy eddigi segítőik közül minél többen részt vehessenek azon és az olyan érdeklődők is évről évre egyre többen vannak, akik a közönség soraiba szeretnének beülni a mindig jó hangulatú, színvonalas eseményen, ami egyben rangos találkozási alkalom.

A gálán Fekete Dávid győri alpolgármester közvetítette Borkai Zsolt polgármester üdvözletét és köszöntőjét, aki nem tudott részt venni a rendezvényen.