Back to top

Sikeresen szerepelt Pécsett a dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpad

Publikálva: 2023, június 13 - 07:05
Az idén az 53. éve dolgozó Fókusz Színpad gyermekcsoportja mutatkozott be a 32. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon, amelyre 28 csoport kapott meghívást, a magyarországi csoportok mellett többek közt Erdélyből, Szlovéniából, Vajdaságból is egy-egy csoport. A Fókusz Színpad gyermekcsoportja képviselte a Felvidéket a fesztiválon.
Sikeresen  szerepelt Pécsett a dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpad

Június 9-én és 10-én gyerekzsivajtól volt hangos a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, és a fellépő helyek: a Bóbita Bábszínház és a Janus Egyetemi Színház.

Mi a Bóbita színpadán arattunk nagy sikert a Ki a legszebb avagy Paris ítélete című színpadi játékunkkal, amelyet magasan értékelt úgy a szakmai, mint a diákzsűri is. Nagyon örültünk a sikeres fellépésnek, a két örömteli napnak és annak, hogy méltóképpen képviseltük a szlovákiai magyar öntevékeny gyermekszínjátszó mozgalmat, és hogy öregbítettük városunk, Dunaszerdahely hírnevét.

A csoport jutalmul meghívást kapott a Nemzeti Színház főigazgatójától a Nemzeti Színház János vitéz című előadására.

Köszönet a Magyar Drámapedagógiai Társaságnak a meghívásért, hogy részt vehettünk ezen a remek fesztiválon. Köszönet a támogatóknak, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központnak, a Csemadok Vámbéry Alapszervezetének és a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzatnak, hogy Pécsett lehettünk!

És persze a színjátszó gyerekeknek és szüleiknek.

Reméljük, hogy a jövőben is folytathatja a Fókusz Gyermek- és Diákszínpad színjátszós munkáját – mindenki örömére!

Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin, a csoportok rendezői

Ezt már olvasta?

Cookies