Jelenlegi hely

Sikeres nyílt nap a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 7 - 07:36 | Oktatás
Február utolsó napján került sor a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola interaktív nyílt napjára, ahol az előző évekhez képest egy teljesen új programsorozattal mutatta be iskoláját az intézet igazgatósága és diákönkormányzata.
Sikeres nyílt nap a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

A rendhagyó nap célja az volt, hogy a jövendőbeli elsőseink a választott szakmájuk egyes területeivel a gyakorlatban is megismerkedhessenek. A délelőtti megnyitó során a szakközépiskola igazgatója, Vida Aranka köszöntötte a szép számmal összegyűlt kilencedikeseket, majd különféle feladatok vártak a megjelent gyerekekre, akik örömmel ismerkedtek játékos formában az egyes választható szakokkal és szakmákkal.

Az iskola diákjainak segítségével sajátíthatták el a palacsintakészítés rejtelmeit, s a legügyesebb kisdiák természetesen jutalomban is részesült a nap végén. Aki a szakács és cukrász szakma iránt érzett leginkább elhivatottságot, fűszerfelismeréssel mutathatta meg tudását és tehetségét. Különféle alapanyagokból pingvinek is készültek. A szív-varázs elnevezésű játék során mézeskalácsok díszítésére került sor, ahol a kilencedikesek saját elképzelésük szerint alkothattak valami igazán egyedit. A felszolgálás technikáját a jövendőbeli pincéreink a flúgos futam elnevezésű ügyességi versenyen mutathatták be.

A kincsvadászat is a közkedvelt játékok közé tartozott, ahol a jövendő elsősök idegenforgalmi kvízjátékon belül, a jól ismert  ’’Ember ne mérgelődj’” társasjátékon vettek részt, ahol a bábuk szerepét ők maguk töltötték be. Ha felismerték az adott zenét, illetve helyesen válaszoltak a kérdésekre, tovább juthattak az egyes mezőkön és lehettek győztesei a versenynek. Az iskola pár diákja közben körbevezette az ide érkezőket, akik közül sokan szüleikkel érkeztek, így nyerhettek betekintést az iskola színes és sokrétű világába.

Az iskola mellett működő fodrászatban verseny folyt a legszebb alkalmi frizurákért. A zsűri pontozta a diákok alkotását és értékes díjakkal jutalmazta őket. A jó pár órás közös játék és foglalkozás végén igazi meglepetés várta a kilencedikeseket, értékes nyereményekkel gazdagodtak a legügyesebb diákok. A díjak között csokitorta, egy vacsorautalvány és a fődíj, egy tablet szerepelt, ami a legnagyobb örömet váltotta ki a nyertesek körében. A díjakat az iskola fenntartója ajánlotta fel.

A diákok elmondása szerint nagyon jól érezték magukat a rendhagyó nyílt napon, ahol az intézményt egy teljesen új szemszögből ismerhették meg.

Rajkovics Haizok Melinda, az iskola pedagógusa