Back to top

Sikeres nyarat tudhat maga mögött a turisztikai iroda

Publikálva: 2020, szeptember 22 - 07:05
Júliusban kezdte meg működését Dunaszerdahelyen a Fő utcán, a városházával szemben létrehozott turisztikai információs iroda, s már túl vannak első nyári idényen.
Sikeres nyarat tudhat maga mögött a turisztikai iroda

Az irodát működtető OOCR Žitný ostrov – Csallóköz elégedett az első nyári szezon eredményével. Az elmúlt időszakot ugyan jócskán befolyásolta a koronavírus okozta járvány, de az irodába betérők száma így is folyamatosan növekedett.

Összesítésben elmondható, 45 százalékuk Csehországból érkezett, 20 százalék volt a szlovákiai vendég, akik elsősorban a termálfürdő nyújtotta szolgáltatások miatt látogatnak a Csallóköz szívébe. A további érdeklődők között dominálnak a környékről érkezők, emellett nyelvileg és nemzetiségileg is megoszlanak a más turisták, de elmondható, általában térképeket és információkat, szórakozási lehetőségeket kérnek. A cseh turisták körében népszerű a turisztikai bélyeg, keresik a szuveníreket és szívesen vásárolnak fürdőostyát, de képeslapokat is. 

Az iroda már a Hodosi lakoma előtti időszakban sikeresen bizonyított belépők értékesítése során is, ezt a tevékenységet a jövőben is folytatni szeretnék, amikor a régióba ismét visszatér a rendezvények sora. Emellett három elektromos roller is kölcsönözhető a város központjában elhelyezkedő irodában, ahol a városi Makovecz-túrához térképet és leírást is igényelhetünk.

„Hangsúlyt helyezünk a helyi termékek népszerűsítésére is, így csallóközi őstermelő levendula termékei is elérhetőek nálunk, de a régióban tevékenykedő őstermelő chilis termékei is várják az érdeklődőket sok más mellett a Fő utcán” – mondta el Koller Ingrid, a szövetség igazgatója.

Ezt már olvasta?