Back to top

Sikeres idény van a "nagyok" mögött is

Publikálva: 2016, június 23 - 15:04
Fodor Dávid tavaly augusztusban vette át az SK Talent 15-18 éves korosztályú csapatának edzői munkáját, s már első közös szezont remek eredményekkel zárták.

A bajnokságban a döntő tornán elcsípett kevésbé jó forma azt eredményezte, hogy a harmadik helyen végeztek, pedig a hosszútávú bajnoki küzdelmet, ami 20 fordulóból állt elsőként zárták. Ez az egyetlen szépséghibája annak az idénynek, amely során a fiatal, még csak 25 éves edző igazán jó hangulatot alakított ki abban a csapatban, amelynek legidősebb tagjainak olyan kérdésekkel is szembe kell nézniük, hogy vajon tanulmányaik mellett tudják-e folytatni majd a kézilabdát. Eközben pedig szívderítő, hogy egyre többet hallani arról, hogy a városban egyre többen tesznek közösen annak érdekében, női felnőtt csapata is legyen Dunaszerdahelynek.

Dávid beszélgetésünk során elárulta, nagyon jól felkészült lányok kerültek hozzá, köszönet a korábbi edzőknek és igyekezett ő is olyan módon dolgozni velük, hogy továbbra is kedvüket leljék a játékban. Ennek érdekében zenére is edzettek a lányok és valóban maguk számára is szórakozás volt a kézilabda, ami már magában is nagy szó. A koncepció amire az edző építette az egész éves munkát, az volt, hogy ha jó hangulat uralkodik a csapatban, ha a játékosok jól érzik magukat, jönnek majd a szép eredmények. Ez így is lett, ősszel a 6 tagú csoportból másodikként jutottak fel a felsőágra, ahol 10 meccsből 9 nyereség és 1 döntetlen volt a mérlegük.

 

Csoport az 1-6.helyért

               
                   

1

Talent A D.Streda

10

9

1

0

231

:

196

19

2

Bánovce n/B

10

7

0

3

221

:

197

14

3

Šaľa

10

7

1

2

234

:

185

15

4

Topoľčany

10

2

2

6

161

:

184

6

5

Nesvady-Imeľ

10

2

1

7

182

:

207

5

6

Hlohovec

10

0

1

9

171

:

235

1

A bajnokságban mutatott remek eredmény mellett több tornán is részt vettek, ezek közül ki kell emelni a Talent számára olyan sikeres prágai nemzetközi tornát, ahol Európa legjobb utánpótlás bázisai vettek részt. A dunaszerdahelyi tinédzser lányok továbbjutottak a csoportból a legjobb 12 lett nekik a végállomás, amely olyan mezőnyben, ahol a világhírű dán csapatok is jelen voltak, komoly ténynek könyvelhető el.

A keret tagjai: Domonkos Carmen, Domonkos Bianka, Matus Virág, Zirig Eszter, Varga Dominika, Posvanc Rebeka, Nagy Claudi, Egri Csilla, Sághi Dóra, Bugár Cintia, Bugár Vanessza, Reszutyik Orsolya, Penzinger Tímea, Androvics Dóra, Bugár Katalin, Mészáros Szabina, Kovács Csaba ( csapatvezető ), Koller Gábor ( csapatvezető ) Fodor Dávid ( vezetőedző )

A munka azonban nem áll meg, a Talent műhelyei továbbra is nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy városunk igazi kézilabdaműhellyé váljon.

 

Ezt már olvasta?

Cookies