Back to top

Sikeres gyűjtés a katolikus karitász új központjában

Publikálva: 2017, március 5 - 13:04
Pénteken és szombaton új helyszínen tartotta nagyszabású tavaszi gyűjtését a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász.
2017. március 4-e ünnepként íródik be a dunaszerdahelyi karitász történetébe, ekkor indult hivatalosan a szervezet tevékenysége a Bacsák utcai központban. Szakál László János, dunaszerdahelyi plébános, a plébániai karitász elnöke szentelte fel a központot, majd adta át rendeltetésének. 
„Nagyon sikeresnek mondható a tavaszi gyűjtés, közel száz család hozott adományokat - ruhát, élelmiszert, lakástextilt, lakberendezést, játékot, iskolaszert -, hogy azokat nehezebb anyagi körülmények közt élő családoknak, egyéneknek adhassa tovább szervezetünk. Már a gyűjtés ideje alatt is osztottunk szét a begyűjtött ruhákból” - tudtuk meg Bugár Györgytől, a központ vezetőjétől.
„A Bacsák utcai központban szombatonként 8.00 és 10.00 óra közt várjuk - egészen a nyári szünetig - a segítséget kérőket, legyen szó ruháról, élelmiszerről, vagy éppen szociális tanácsadásról. A katolikus karitász vezetősége pedig ezúton is kéri a lakosságot, hogy jelezzék a karitász központjában a környezetükben élő rászoruló családokat, hogy segítséget tudjunk nyújtani nekik. Az a tapasztalatunk ugyanis, hogy a valódi rászorulók ritkán szoktak maguktól jelentkezni. Örülök neki, hogy a helyi médiában közzétett korábbi felhívásunk eredményeként új segítők is jelentkeztek. Ők már a tavaszi gyűjtés alkalmával is besegítettek, és a továbbiakban hétvégi ügyeletet is vállalnak.” - mondta el a központ vezetője. 

Ezt már olvasta?

Cookies