Back to top

Sikeres a bűnmegelőzési program

Publikálva: 2016, január 7 - 03:00
A Szabó Gyula Szakközépiskola tanulói az iskola bűnmegelőzési programjának keretében már többször ellátogattak Tökölre, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetébe.

Az iskolában már jó ideje nemcsak sikeresen, de hatékonyan is működik Klőr Levente tanár szervezésében az iskolai bűnmegelőzési program.
A főszervező elmondása szerint a mai világban egyre fontosabb felhivni a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, de – mint megjegyezte – ezt nem csupán előadások, filmvetitések formájában kell megtenni, hanem a diákokat a való viággal is muszály szembesiteni. Éppen ezért évente látogatást tesznek börtönbe, valamint drogelvonó intézetekbe. A cél ezzel is elrettenteni a bűncselekmények elkövetésétől a fiatalokat, s egyben kellő tanulságot szolgáltatni affelől is, hogy a bűn elkövetését az életben arányos, és sok esetben bizony szigorú büntetés követi.
Az iskola diákjai az iskola e bűnmegelőzési programjának a keretében tavaly decemberben látogattak el Tökölre, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetébe, ahová ezúttal karácsonyváró műsort is vittek ajándékba az elítélteknek.
„A látogatás megtette a hatását és elérte a célját” – értékelte Klőr Levente a program legutóbbi állomását.
(Fotók: Szabó Gyula Szakközépiskola)

Ezt már olvasta?

Cookies