Back to top

Sikerekkel teli évet zártak a birkózóink

Publikálva: 2019, december 18 - 15:12
Az elmúlt héten értékelte a 2019-es évet a dunaszerdahelyi birkózóklub, amely jövőre ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ahogy Hakszer Roland klubelnök beszámolójából kiderült, az elmúlt több mint két évtized legsikeresebb évét zárták.
Sikerekkel teli évet zártak a birkózóink

"A 2019-es évben 32 érmet szereztünk a Szlovák bajnokságon különböző korosztályokban, ebből 19 bajnoki cím, 6 ezüstérem és 7 bronz. Itt megemlíteném a felnőtt kategóriában nyert 4 bajnoki címet, amelyet a nőknél 65 kg-ban Bacsfai Réka és 62 kg-ban Juhász Mária, valamint a férfiak mezőnyében 65 kg-ban Hakszer Balázs és 57 kg-ban pedig a még csak 17 éves Csörgő Tamás szereztek. Birkózóink összesen 169 érmet szereztek a különböző versenyekről /Szlovákia, Magyarország, Csehország, Ausztria, Horvátország, Románia, Németország, Spanyolország/, ebből 83 arany, 45 ezüst és 41 bronzérem" - kezdte értékelését Hakszer.

"Nyolc birkózónk került be különböző korosztályokban a szlovák válogatottba és mérettette meg magát az Európa és világbajnokságokon, valamint az Európai ifjúsági olimpián /EYOF/ Bakuban.

Az U15 Európa bajnokságon Hegedűs Réka 8. helyezést ért el. A kadet Európa bajnokságon Pollák Anna bronzéremért birkózhatott és nem sok hiányzott az éremhez, Anna végül az 5. helyen végzett, Csörgő Tamás szintén kitett magáért és az erős mezőnyben a 7. helyet szerezte meg. A juniorok között Bacsfai Rékának sikerült bekerülnie a legjobb 10-be, Hakszer Balázs pedig a 13. helyen végzett. Az U23-as Európa bajnokságon Juhász Máriának sikerült megszereznie a 6. helyet. Az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Európai ifjúsági olimpián Pollák Anna az 5. helyen végzett, amely a 35 tagú Szlovák olimpiai ifjúsági csapat sportolói közül a 4. legjobb eredmény lett.

A szabadfogású I. Szlovák diák ligában bronzérmet szereztünk, ami egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt öt évben mindig sikerült dobogós helyen végeznünk.

A szabadfogású I. Szlovák junior ligában hatalmas sikert értünk el. A klub történelmében először bajnoki címet szereztünk megelőzve a két nagy riválist Nyitrát és Kassát.

Talán még ennél is nagyobb siker, hogy a szlovák birkózó klubok és egyesületek versenyében /33 csapat/, az összetettben a 2019-es év legsikeresebb csapata rekord 558 ponttal a Dunaszerdahelyi birkózó klub, második helyen a Kassa 418 ponttal és harmadik helyen a pozsonyi Dunajplavba végzett 385 ponttal.

Ezek a kimagasló eredmények Gaál Attila, Vajas József és Hakszer Tibor edzők áldozatos és több éves, évtizedes munkájának is az eredménye.

Köszönjük a szponzorok, támogatók, szülők, a Szlovák birkózó szövetség, valamint a Dunaszerdahely város Önkormányzatának és a Nagyszombat megye Önkormányzatának az egész éves támogatását."

A 2019-es év legsikeresebb birkózói:

Diák kategória: Kovács Ferenc Dániel

Serdülő: Bazsó Marek

Kadet: Csörgő Tamás

Junior: Hakszer Balázs

Női kategóriák:

 U15: Hegedűs Réka

Kadet: Pollák Anna

Junior: Bacsfai Réka

U23: Juhász Mária

Ezt már olvasta?

Cookies