Back to top

Sikabonyi véradás: közel negyven mentek el

Publikálva: 2016, május 29 - 12:35
Egész vasárnap délelőtt érkeztek a segíteni kívánók a Sikabony Polgári Társulás, a Nemzeti Transzfúziós Szolgálat és a Szlovák Vöröskereszt járási szervezetének közös szervezésében zajló véradására, a Sikabonyi Közösségi Házba.
Sikabonyi véradás: közel negyven mentek el

Fodor Zsuzsa nővér, a véradást szervező társulás tagja portálunknak elmondta, egész délelőtt folyamatosan érkeztek az emberek. A jelentkezők közül azonban nem adhatott mindenki vért, hiszen eleget kellett tenniük a kritériumoknak. A véradáson részt vett a Sikabonyi Önkéntes Tűzoltószervezet több tagja, valamint az SK DAC Kézilabdacsapat is.

A véradás mellett a vöröskereszt járási szervezetének munkatársai bemutatót is tartottak a szakszerű elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteiről, próbababán, valamint a jelentkezőkön bemutatva azokat.

A társulás a véradókat finom gulyással is meglepte.

Simon Ferenc, a Sikabony Polgári Társulás elnöke szerint a jó közösségi élet egyik legfontosabb feladata az is, hogy mindig készek legyünk egymást segíteni, akár úgy, hogy vért adunk.

„Minden ember akkor boldog, ha valóban érzi a közössége támogatását” – mondta el Simon Ferenc. „A társulás által szervezett programjaink célja sem más, minthogy a közösséget, annak összetartó és formáló hatását is éreztessük. Hogy megmutassuk, igazi sikabonyiak vagyunk. Ezt az összetartozást kívánja majd láttatni a június 4-ei sikabonyi gyereknap, illetve a június 18-án megrendezésre kerülő gasztronómiai »kisfesztiválunk«, a II. Sikabonyi szabadtéri főző- és házi sütemény verseny is.”

Ezt már olvasta?

Cookies