Back to top

A segítő szándék fesztiválja zajlott Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, június 12 - 21:01
Az idén az országos karitász hét keretében zajlott Dunaszerdahelyen - már harmadik alkalommal - a karitász nap. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy a kívülállóknak is bemutassa a segítő szervezetet, egyben megköszönjék az önkéntesek munkáját.
A segítő szándék fesztiválja zajlott Dunaszerdahelyen

Bugár György, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a tegnapi, a hajléktalanszálló lakói számára szervezett gyűjtésbe aktívan kapcsolódtak be a város lakói: élelmiszer, drogéria, technikai és konyhai felszerelés érkezett a keddi gyűjtés során.

A dunaszerdahelyi karitász nap délutánján - ahogy a korábbi években - az idén is vendégül látták a nyugdíjas panzió lakóit, valamint a téren áthaladó érdeklődőket. Közben a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai végeztek egészségügyi méréseket.

A dunaszerdahelyi plébánia nevében Ladislav Mišura káplán üdvözölte a vendégeket. A káplán úr örömét fejezte ki, hogy a karitász napon lehetőség nyílik arra, hogy be lehessen mutatni és népszerűsíteni ezt a szervezetet, amely segíti a rászorulókat, segítő kezet nyújt a szorult helyzetben lévőknek.

Pongrácz Kálmán, a nyugdíjas panzió igazgatója a vendégül látottak nevében köszönte meg a meghívást, illetve az egész év folyamán zajló sikeres együttműködést.

Miroslav Dzurech, a Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, mennyire örül annak, hogy egy év után ismét egy ilyen aktív közösségbe érkezhetett, mint a dunaszerdahelyi. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a segítő munka, amelyet a karitász önkéntesei végeznek, egész évben zajlik, ezért nagy hálával tartoznak minden résztvevőnek. Szavai szerint az ilyen alkalom egyfajta fesztiválja a karitatív munka bemutatásának.

A délutáni programot Mészáros Dávid káplán úr zenei betétekkel tette még hangulatosabbá.

Szöveg és fotók: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies