Back to top

Sebastian Nebyla a következő szezonban is a DAC a játékosa marad

Publikálva: 2022, június 21 - 07:12
A DAC húszéves tehetséges középpályásával jövő nyárig hosszabbították a sárga-kékek a szerződést, amely további kétéves opciót is tartalmaz.
Sebastian Nebyla a következő szezonban is a DAC a játékosa marad

A DAC vezetősége megegyezett az U21-es korosztályos válogatott középpályásával, Sebastian Nebylával a szerződése további egy évvel való meghosszabbításáról, emellett a kontraktus további kétéves opciót is magába foglal. A húszéves tehetséges labdarúgó eredeti szerződése 2022. június 30-ig lett volna érvényes.

„Örülök, hogy sikerrel zárultak a tárgyalások. Köszönöm a klub bizalmát, amelyet igyekezni fogok visszafizetni. Minden tőlem telhetőt megteszek a klubért és saját magamért is. Bízom benne, hogy közösen elérjük a kitűzött célokat és sikeres idény elé nézünk” – mondta a szerződés-aláírást követően a 77-es számú mezt viselő játékos.

Sebastian Nebyla a németországi Gütersloh városában látta meg a napvilágot (szül. 2002. január 25-én), kétéves korától Nagyszombatban nevelkedett, ahol a helyi Lokomotívában és a Spartakban is megfordult. Tizenhat esztendősen a londoni West Ham United együtteséhez igazolt. 2020 augusztusában érkezett Dunaszerdahelyre, azóta 30 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerezve. Az Európa Konferencia Ligában további két alkalommal szerepelt, a Slovnaft Cup-ban pedig 4/1 a mérlege.

„Gyakran elfelejtik, hogy Sebo csak most töltötte be a 20. életévét, de már több mint 30 tétmérkőzést abszolvált klubunk színeiben. Amikor 2 éve hazatért a West Ham együttesétől, egy kétéves projektben állapodtunk meg, további egyéves hosszabbítás lehetőségével a kapott játékpercei függvényében, amelyek aktiválták az opciót. A fiatal futballisták fejlődése nem egyszerű dolog és arról szól, hogy megtanuljanak nyomás alatt is teljesíteni. Sebo megmutatta, hogy képes erre és boldogok vagyunk, amiért együtt megyünk tovább a megkezdett úton” – állapította meg Jan Van Daele sportigazgató.

„Boldog vagyok, amiért Sebo meghosszabbította a szerződését. Szlovák U21-es válogatott játékosról beszélünk, aki már külföldön is szerepelt, így ilyen fiatalon a hozzáállása és a profizmusa nagyon fontos a fejlődése szempontjából. Mostani feladatunk a benne rejlő lehetőségek olyan irányú fejlesztése, hogy stabil futballista váljék belőle. A hozzáállása, tehetsége és a helyes pozícióban való felhasználása egy dolog, a karakter és a napi kemény munka pedig egy másik, de Sebo ezzel is rendelkezik. Ezért jó, hogy sikerült megtartanunk egy huszonegy éven alatti válogatott labdarúgót, aki tehetséges és akinek már van némi rutinja a felnőtt futballban. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy továbbra is csak a tehetsége kihasználásának mindössze az egyik fázisában járunk. Rajta és a közös együttműködésen is múlik, hogy ezt a potenciált az elvárt szintre fejlesszük” – tette hozzá Adrian Guľa vezetőedző.   

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies