Back to top

Schäfer András újabb díjat nyert

Publikálva: 2022, január 3 - 07:55
A 2021-es Magyar Aranylabda-szavazáson is első lett a DAC középpályása, de Joao Janeiro neve is ott van a díjazottak között.
Schäfer András újabb díjat nyert

Schäfer András nyerte a 2021-es Magyar Aranylabdát! A DAC válogatott középpályása kapta a legtöbb szavazatot az nb1.hu nagy tekintéllyel rendelkező ankétján. Andris a Fenerbahce védőjátékosát, Szalai Attilát és a lipcsei Szoboszlai Dominiket előzte meg. A díjat első alkalommal nyerte olyan játékos, aki a szlovák élvonalban szerepel.

Schäfer tehát az Év labdarúgója-díj mellé egy újabb értékes trófeát szerzett. Mint ismeretes, ezen kívül klubunkban is ő nyerte az Ősz játékosa szurkolói szavazást, sőt, az Év gólja-díj is az övé lett.

„Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok erre a díjra. Úgy gondolom, hogy az előző nagy, Év labdarúgója-díjjal együtt ez egy elég komoly elismerés. Ezen felül pedig plusz motivációt jelent. Az, hogy rögtön az év legelején ilyen elismerésben részesültem, újabb motiváció, hogy ebben az évben még keményebben dolgozzam, és még jobb legyek” – nyilatkozta honlapunknak Schäfer András.

A Magyar Aranylabda-szavazás idén 24. alkalommal került megrendezésre. A díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre. A szavazásra a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szakírókat és szerkesztőségeket kért fel a szervező. Kategóriánként 3 jelöltre kellett leadni a szavazatokat, az 1. helyezett 5, a 2. helyezett 3, a 3. helyezett 1 pontot kapott. Schäfer hat ponttal előzte meg Szalait, Szoboszlai tizeneggyel végzett játékosunk mögött.

Magyar Aranylabda 2021:
1. Schäfer András 58 pont
2. Szalai Attila 52
3. Szoboszlai Dominik 47

Vezetőedzőnk, Joao Janeiro is a díjazottak között van. A 40 éves portugál szakvezető harmadik lett a magyar labdarúgásért dolgozó nem magyar állampolgárságú edzők rangsorán, egyetlen ponttal lemaradva a Fradit bajnoki címig vezető Szerhij Rebrov mögött. Ebben a sorrendben egykori vezetőedzőnk, Marci Rossi végzett az élen. Joao Janeiro esetében a Kisvárda kispadján elvégzett munkát díjazták a szavazók.

A teljes eredménylista és a korábbi győztesek névsora itt található.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies