Back to top

Schäfer András: Úgy játszottunk, ahogyan odahaza kell

Publikálva: 2021, szeptember 14 - 19:40
„A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy csak a három pont elfogadható, és így is álltunk a rangadóhoz.” Schäfer András három góllal és két gólpasszal jelenleg a DAC legproduktívabb játékosa.
Schäfer András: Úgy játszottunk, ahogyan odahaza kell

„Úgy érzem, végre úgy játszott a csapat, ahogyan odahaza kell. Az egész mérkőzésen domináltunk. Remekül futballoztunk, bár az első félidőben nem sikerült százszázalékos ziccert kialakítanunk, talán Andzouana eresztett csak meg egy veszélyes lövést Davis passzát követően. Az első negyvenöt percben nem igazán voltunk elég élesek, de a második játékrészre ebben a tekintetben is feljavultunk. Nagyon sok szurkoló kijöhetett végre, ami óriási segítség volt számunkra. Nagyon jó, hogy mögöttünk volt az egész tábor” – nyilatkozta a vasárnapi DAC-Slovan (1:1) rangadóról Schäfer András. Magyar középpályásunk szerezte csapatunk vezető találatát, amely számára a harmadik volt az idényben. Három góllal és két gólpasszal jelenleg a sárga-kékek legproduktívabb játékosa. „Amikor átvettem a hónap legszebb góljáért járó díjat a meccs előtt, azt mondta az elnök úr, hogy a Slovannak is lőjek egy ilyet, és akkor jó lesz minden. Én is nevettem rajta, nem gondoltam volna, hogy rúgok egy hasonlót. Szerencsére jól eltaláltam a labdát, így sikerült megszereznünk a vezetést. Utána szinte rögtön ki is egyenlített az ellenfél, de nagyon örülök annak, hogy nem estünk vissza, továbbra is ugyanúgy támadtunk, domináltunk. Le a kalappal a csapat előtt, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot. Szerintem nagyon rászolgáltunk volna. Nagyon jó érzés volt betalálni, és azt követően volt még egy lövésem, ami azonban sajnos nem ment be. Legfőképpen azonban amiatt vagyok csalódott, hogy a meccs végén tizenegyes helyett az ellenfél jöhetett bedobással.”

 

A szezon egyik legjobban várt mérkőzése nagyszerű hangulatban zajlott, és kiváló focit hozott. „A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy csak a három pont elfogadható, és így is álltunk a rangadóhoz. Szerintem ezt a nézők is láthatták rajtunk, abszolút uraltuk az egész mérkőzést. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen gyengébb kezdés után is mögöttünk állnak. Mindenki elhiheti, hogy szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és saját magunkkal szemben mi vagyunk a legelégedetlenebbek. Szerintem a vasárnapi meccs egy jó előjel volt, és ha az egész szezon során így fogunk futballozni, akkor nem lesz semmi gond.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies