Back to top

Schäfer András: Tudatosnak mondható a gólom

Publikálva: 2021, november 16 - 20:29
A fiatal középpályás harmadik gólját szerezte a magyar válogatottban, a másodikat fejjel. Schäfer András nyilatkozata a Lengyelország-Magyarország (1:2) vb-selejtező után.
Schäfer András: Tudatosnak mondható a gólom

„Az első tizenöt percben nagyon ránk jött a lengyel csapat, kicsit görcsösek is voltunk, viszont le a kalappal a csapat előtt, ahogy kijött abból a periódusból. Utána egy teljesen más mérkőzés lett belőle. Nem azt mondom, hogy átvettük az irányítást, de sokkal jobban, higgadtabban futballoztunk, ki tudtuk hozni a labdákat, és birtokolni is azt az ellenfél térfelén. Fontos volt, hogy találtunk egy gólt, de azt éreztem, hogy utána sem játszunk alárendelt szerepet” – mondta a tegnapi lengyel-magyar (1:2) vb-selejtező után Schäfer András az M4 Sportnak adott interjúban.

A „talált gól” épp az ő nevéhez fűződik: a 37. percben Nagy Zsolt szabadrúgása után Tymoteusz Puchacz fején úgy csússzon meg a labda, hogy az éppen Schäferhez érkezett, aki Szczesny lábai közé fejelve megszerezte harmadik találatát a nemzeti csapat színeiben. Az elsőt a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen lőtte, lábbal. Majd jött az Eb, és a németek elleni emlékezetes fejesgólja. Most tehát másodszor talált be fejjel. „Nem mondanám, hogy a vádjegyemmé vált a nagycsapatok elleni fejesgól, hiszen eddig csak két ilyet szereztem a nemzeti csapatban, de nagyon örültem annak, hogy be tudtam találni. Már a bemelegítésnél éreztem, hogy jól mennek a befejezések, de erre igazából nem lehet felkészülni – vagy jön, vagy nem. Arra készültünk a gólnál, hogy érkezem a hosszúra, így tudatos dolognak mondanám. Nyilván ahhoz kellett egy kis szerencse is, hogy a lengyel védő megcsúsztatta a labdát, de összességében azt gyakoroltuk, hogy a hosszú kapufához helyezkedem.”

A tegnapi összecsapással a Rossi-legénység lezárta a vb-selejtező-sorozatot, a csapat a 4. helyen végzett, ami kevés volt a továbbjutáshoz. „Őszintén szólva, a lehető legszebb módon szerettünk volna búcsúzni az évtől és a szurkolóinktól, ha már a világbajnokságra nem is sikerült kijutnunk. Amióta a keret tagja vagyok, azt tapasztalom, hogy felfelé ível a pályánk, szerintem egy tényleges generációváltások esik, esett túl a csapat. Szerintem ehhez képest elég bátran és eredményesen tudunk játszani szinte az összes gárda ellen” – tette hozzá a 15/3-as válogatott mérleggel rendelkező, 22 éves középpályásunk.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies