Back to top

Schäfer András második a Fortuna Liga Legjobb Játékosa 2021-es szavazásán

Publikálva: 2022, március 1 - 22:40
A DAC egykori középpályása lett a hagyományos ankét ezüstérmese.
Schäfer András második a Fortuna Liga Legjobb Játékosa 2021-es szavazásán

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) és a Pravda napilap a 2021-es év legjobb futballistáját megválasztó szavazás 29. kiírásának gálaestjét március 22-én, kedden rendezik. Tavaly Milan Škriniar diadalmaskodott, és az ankét tíz jelöltje idén is kizárólag külföldön szereplő futballistákból áll.

Az Év Férfi és Női Játékosa ankétjának keretén belül a bajnoki csapatok és a válogatottak edzői, továbbá a SZLSZ képviselői és az újságírók további három ankéton adták le a szavazatukat: a Fortuna Liga legjobb játékosa, az év Edzője és Szlovákia legjobb 21 éven alatti labdarúgója (a Peter Dubovský-díj).

Eddig egyetlen kategória végeredményei ismertek: a Fortuna Liga legjobb játékosa Vladimír Weiss (Slovan) lett, őt nem sokkal lemaradva Schäfer András, a DAC ma már csak egykori középpályása követi, aki jelenleg a német Union Berlin futballistája. Weiss 45, míg Schäfer 39 pontot gyűjtött.

A tavalyi győztes, Kalmár Zsolt a márciusi súlyos térdsérülése óta nem léphetett pályára, de így is szerzett 3 pontot, amely a megosztott 10. helyre volt elegendő.

A Fortuna Liga legjobb játékosa 2021-ben:

1. Vladimír Weiss (Slovan) 45 pont, 2. Schäfer András (DAC) 39, 3. Martin Škrtel (Trnava) 29, 4. Vahan Bičachčjan (Žilina) 16, 5. Ezekiel Henty (Slovan) 6. Jakub Kadák (Trenčín) 11, 7. Martin Regáli (Ružomberok) 5, 8. Dawid Kurminowski (Žilina) és Jaroslav Zmrhal (Slovan) 4-4, 10. Kalmár Zsolt (DAC), Adrián Kaprálik (Žilina), Matej Kochan (Ružomberok), Petr Pavlík (Senica), Dominik Takáč (Trnava) és Igor Žofčák (Michalovce) 3-3. Összesen 26 játékos kapott szavazatot.

Az ankéton 33 szakértő, edző és újságíró szavazott. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies