Back to top

Schäfer András lett az év labdarúgója Magyarországon!

Publikálva: 2021, december 16 - 17:54
Idén a DAC középpályása nyerte el a rangos kitüntetést, amelyet 1964 óta ítélnek oda.
Schäfer András lett az év labdarúgója Magyarországon!

Az MTI sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége választotta meg saját legjobbjait. Labdarúgásban Schäfer András, a DAC magyar válogatott középpályása lett az év férfi labdarúgója. A hírt az M4 Sport közölte hivatalos Instagram profilján.

Csapatunk 22 éves erőssége Szombathelyen született, és a helyi Illés Akadémián nevelkedett. Tizenöt éves, 2014-ben az MTK Budapesthez került. 2019 elején leigazolta a Serie A-ban szereplő FC Genoa. A 2019-es őszt a Chievo Veronában töltötte kölcsönben. 2020-ban először csak kölcsönbe, majd végleg a DAC-hoz került.

Szerepelt a 18, a 19 és a 21 éven alatti korosztályos nemzeti csapatokban, 2020 szeptemberében pedig lehetőséget kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól is. Eddig 15 mérkőzésen 3 gólt szerzett a magyar válogatottban. Az idei Európa-bajnokságon a magyar csapat mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett, a németek elleni 2:2-es összecsapáson ő szerezte a válogatott második gólját. A kontinenstornán nyújtott játékával a magyar csapat felfedezettjének volt tekinthető a részben budapesti rendezésű Eb-n.

Az év labdarúgója címet a Magyar Labdarúgó Szövetség ítéli oda minden naptári év végén a legjobb teljesítményt nyújtó magyar labdarúgónak. Schäfer András Gulácsi Pétert váltja a trónon, aki az előző három évben nyerte el a magyar aranylabdát. Gratulálunk!

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies