Back to top

Schäfer András: Kalmárnak ajánlom a gólomat

Publikálva: 2021, június 5 - 16:01
„A találatomat Kalmár Zsoltnak ajánlom. Már a szezon közben mondtam neki, ha gólt rúgok, akkor szalutálok. Ezzel talán egy picivel hozzásegítem, hogy minél hamarabb visszatérjen.”
Schäfer András: Kalmárnak ajánlom a gólomat

Gól, kiharcolt tizenegyes, nagyszerű teljesítmény. Először játszott a kezdőben, egyből a magyarországi sajtó címlapjára került a DAC 22 éves középpályása.

„Az ilyen helyzeteknél minden eshetőségre számítani kell. Nagyon örülök, hogy gólt tudtam szerezni és annak is, hogy megnyertük a mérkőzést. A találatomat Kalmár Zsoltnak ajánlom. Már a szezon közben mondtam neki, ha gólt rúgok, akkor szalutálok. Ezzel talán egy picivel hozzásegítem, hogy minél hamarabb visszatérjen” – mondta boldogan a pénteki Magyarország-Ciprus (1:0) felkészülési mérkőzést követően Schäfer András. Andris a mezszám választásával – 13-assal játszott – és a gólja utáni szalutálással egyértelműen a márciusban komoly sérülést szenvedő csapatkapitányunknak tisztelgett.

A DAC 22 éves középpályása volt pénteken Marco Rossi nyerőembere – először kapott helyett a kezdőben, amit győztes találattal, egy kiharcolt tizenegyessel (amit Nikolics a 86. percen kihagyott) és a tőle megszokott harcias, sok mozgáson alapuló teljesítménnyel hálált meg. „A büntető előtti cselsorozat elején főleg azon voltam, hogy ne menjen ki rólam a labda. Utána szerencsére sikerült becsapnom a védőt, aki aztán felrúgott. Sajnos nem értékesítettük a tizenegyest, de a győzelem a lényeg. Nyerhettünk volna nagyobb gólkülönbséggel is, de a lényeg a siker. Számítottunk arra, hogy a ciprusi válogatott ennyire masszívan fog védekezni. Kemény ellenfél voltak, nagyon nehéz dolgunk volt feltörni a védelmüket. A második félidőre azonban feljavultunk és több helyzetet is sikerült kidolgoznunk.”

Schäfer ötödik meccsét játszotta a címeres mezben, de míg az első négyen összesen 69 percet játszott, ezúttal végig a pályán volt. Mit jelenthet ez a hat nap múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt? „A szövetségi kapitánynál nagyon fontos az, hogy valaki labdabiztos legyen, ezért próbáltam minél pontosabb passzokat adni és az elején feltérképezni az ellenfelet, belejönni a játékba. Úgy gondolom, hogy fokozatosan átvettük az irányítást és végül győzelemmel zártunk.”

A fiatal középpályásnak, aki másfél éve az olasz Genoától érkezett Dunaszerdahelyre, jogosan járt a vastaps a Szusza Ferenc Stadionba kilátogató 10 000 nézőtől. „Szurkolókkal a lelátókon úgy éreztem, mintha egy más sportágat űztem volna. Elképesztő volt a szurkolás, köszönjük szépen a biztatást. Nagyon régen futballoztam ennyi ember előtt és jó érzés volt, hogy így drukkolnak nekünk.”

Marco Rossi: Schäfer nagyon jó teljesítményt nyújtott

Az edzőmeccs után a sajtó képviselői kíváncsiak voltak Marco Rossi szövetségi kapitány véleményre is Andris teljesítményével kapcsolatban. „Schäferről már akkor beszéltem, amikor nem kapott lehetőséget az olasz másodosztályban. Ismerem őt és tudom, mit képes adni ennek a csapatnak. Egy nagyon intelligens játékos, aki agresszív és a jó technikai képességekkel bír. Szerintem egy nagyon teljes futballistáról van szó, akinek azonban még fejlődnie kell és fog is fejlődni – ebben biztos vagyok. Tudjuk, hogy számíthatunk rá a meccsek bizonyos pillanataiban akár kezdőként vagy a padról beállva. Nagyon jó teljesítményt nyújtott” – mondta a DAC egykori vezetőedzője, aki a 2017/18-as idényben bronzéremhez vezette csapatunkat.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?