Back to top

Schäfer András: Kalmár kreativitása hiányzott, de…

Publikálva: 2021, február 22 - 16:12
„Meg kell tanulnunk az ilyen találkozókat 1:0-s vezetésről megnyerni, ahogy azt a Slovan teszi.” Schäfer András 25. mérkőzését játszotta a Fortuna Ligában.
 Schäfer András: Kalmár kreativitása hiányzott, de…

„Két, támadó felfogású együttes csapott össze. Minőségi gárda ellen futballoztunk, belülről nagyon jónak éreztük a meccs iramát. Sajnos a bekapott gól után a második félidőben nem tudtuk megszerezni a győztes találatot. Talán Kalmár Zsolti játéka és egy kis szerencse hiányzott ehhez. Meg kell tanulnunk az ilyen találkozókat 1:0-s vezetésről megnyerni, jelenleg ebben a Slovan jobb nálunk, ők hozzák a kötelező három pontokat,” – nyilatkozta a tegnapi DAC-Zsolna (1:1) bajnoki után Schäfer András, akinek ez volt a 25. mérkőzése a Fortuna Ligában.

A 21 éves középpályás is csalódott volt, hogy nem sikerült visszavágni az őszi 1:4-ért. „A tegnapi mérkőzés kevesebb helyzetet hozott, mint ősszel, amikor a lehetőségek alapján akár 7:4-re nyerhettünk volna. Most a 2:1-gyel is kiegyeztem volna, de sajnos csak 1:1 lett a vége.”

A 20. forduló után hét pontra nőtt a Slovan előnye, míg a harmadik Zsolna ugyanennyivel áll mögöttünk. „Továbbra is a bajnokság megnyerése a cél, így kell nap mint nap hozzáállnunk a munkához, vagy akkor hagyjuk is abba, és ne játsszunk több meccset. Soknak tűnik a hét pont hátrány, de ne felejtsük el, hogy még háromszor is összecsapunk velük, sőt ők is veszthetnek még pontokat. Másban nem tudunk bízni, csak hogy hozzuk az egymás elleni meccseket. Reméljük, ez elég lesz.”

A sérült Kalmár és az eltiltott Balić kihagyni kényszerültek a tegnapi találkozót, ezért egy teljesen új középpályássorral álltunk ki. Schäfer előtt-mellett Nebyla és Christie-Davies szerepelt. „Zsolti a trencséni meccs hevében nem is érezte, hogy megsérült, ám két nappal később jelezte, hogy nagyon fáj a lába. A stábbal együtt végül úgy döntöttek, hogy a sérülése súlyosbodásának elkerülése végett inkább kihagyja a Zsolna elleni összecsapást. Ő a csapatkapitány, a kreativitása nagyon hiányzott a támadásban. Viszont, ha bajnokok akarunk lenni, akkor nem jelenthet gondot két játékos kiesése.” 

 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?