Back to top

Schäfer András: Jót tesz a lelkeknek egy háromgólos idegenbeli siker

Publikálva: 2021, augusztus 30 - 07:24
„Félelmetesen jó érzés lesz ismét a teltházas Puskás Arénában pályára lépni. Egy ilyen meccs kiváló visszajelzés arra egy futballistának, hogy valamit jól csinál.” Schäfer András vasárnap este csatlakozott a magyar válogatott keretéhez.
Schäfer András: Jót tesz a lelkeknek egy háromgólos idegenbeli siker

„A pénteki meccsen a győzelem megszerzése volt a lényeg. Már régebben is elmondtam: mindegy, hogy 1:0-ra, esetleg 5:4-re vagy 6:0-ra nyerünk, a fő a három pont. Nyilván a lelkeknek is jót tesz egy háromgólos idegenbeli siker. A Pohronie otthonában nehéz nyerni, ezt már többször is bebizonyították. Jó meccset játszottunk, és remélhetőleg ezen az úton megyünk tovább, hiszen remek dolog lenne ismét hozzászokni a siker ízéhez. Pályafutásom során még nem szereztem a péntekihez hasonló találatot, de kellett volna rúgnom még kettőt, így nem lehetek elégedett. Véleményem szerint a Sharaninak adott gólpassz többet ért a gólomnál” – nyilatkozta a Pohronie-DAC (0:3) bajnoki mérkőzés után Schäfer András, a DAC 9-szeres válogatott középpályása.

Andris két nap szabad után vasárnap este kezdte meg a válogatott összetartást. Marco Rossi védencei három vb-selejtező-mérkőzést abszolválnak szeptemberben: Magyarország csütörtökön (2021.09.02., 20:45) Angliát fogadja a Puskás Arénában, majd vasárnap (2021.09.05., 18:00) Albániában lép pályára és a sort hazai pályán Andorra ellen zárja (2021.09.08., szerda, 20:45). „Vasárnap este kilenckor találkozik a válogatott, hétfőn pedig elkezdjük a közös edzéseket. Nagyon várom már, rendkívül bizakodó vagyok. Remek mérkőzések várnak ránk. Ami a válogatottbeli meccseken megszerzett pontokat illeti, régóta mondom, hogy a földön kell maradni, semmi értelme számolgatni, a dolgok igazából úgyis az adott pillanatban fognak eldőlni. A legjobb tudásunk szerint készülünk az angolok elleni összecsapásra, akárcsak Albánia és Andorra ellen, mert azokon a meccseken ugyanúgy három pontot lehet szerezni. Félelmetesen jó érzés lesz ismét a teltházas Puskás Arénában pályára lépni, egy játékos az ilyen pillanatokért kezd el futballozni. Egy ilyen meccs kiváló visszajelzés arra egy futballistának, hogy valamit jól csinál. Remélhetőleg minél több ilyen összecsapást abszolválok még a pályafutásom során. Minden labdarúgónak azt kívánom, hogy legyen része ilyen élményben.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies