Jelenlegi hely

Šatka: A sikeres szezonunk alapja a remek csapatszellem

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 21 - 15:23 | DAC hírek
A DAC válogatott hátvédje szombaton először viselhette a csapatkapitányi karszalagot.
Šatka: A sikeres szezonunk alapja a remek csapatszellem

Tomáš Huk távollétében Ľubomír Šatka vezette pályára csapatunkat szombaton Rózsahegyen. Hátvédünk 68. sárga-kék ligamérkőzésén viselhette először a csapatkapitányi karszalagot. „Már néhány nappal a mérkőzés előtt többé-kevésbé ismert volt a felállás, tudtam, hogy Tomi Huk nem fog játszani. Mint a kapitány helyettese sejtettem, hogy a karszalag hozzám kerül. Természetesen ez felelősséggel járt, de egyben gyönyörű pillanat is volt. Büszke vagyok, hiszen kapitánynak lenni ebben a klubban, legalább egy mérkőzésre, számomra fantasztikus” – állítja 23 éves hátvédünk. – „Összességében fiatal csapat vagyunk, Tomáš is még mindig fiatal, s az egész szezonban magára kellett vállalnia ezt a felelősséget. Ez biztosan nem egyszerű, de a feladatait remekül ellátta. Igyekeztem segíteni a fiúknak, motiválni őket, de elsősorban a saját teljesítményemre szerettem volna összpontosítani.”

Rózsahegyen a legszorosabb hazai győzelem született, amely a hazaiak előtt megnyitotta a kaput Európa felé. Egy nap híján egy év után tehát ugyanabban a stadionban ünnepelhették az Európa-liga szereplést. 2018. május 19-én ugyanis csapatunk a harmadik helyezésnek és a 25 év utáni újabb európai kupaszereplésnek örülhetett ezen a helyszínen. Ezúttal pedig a rózsahegyiek ünnepelhettek. „Kihagyásunk miatt egy korai gólt kaptunk. A hazaiak éppen erre vártak, a gól után összezártak, a saját térfelükön egy falként védekeztek, és a kontrákra vártak. Igyekeztünk valahogy feltörni a védelmüket, de ez végül nem sikerült. Még a végén sem, amikor volt néhány lehetőségünk. Talán kicsit több kreativitás hiányzott, és veszélyesebb játék a tizenhatosban” – véli hatszoros szlovák válogatott játékosunk.

Az eddigi legsikeresebb élvonalbeli idényünket a pénteki Nagymihály elleni találkozónkkal zárjuk. „Jó hangulatban készülünk. Elértük a második helyet, de a két elveszített mérkőzésünk után szeretnénk ezt az utolsót megnyerni, s három ponttal búcsúzni a szezontól – hogy mindannyian együtt örülhessünk és jó hangulatban mehessünk szabadságra” – nyilatkozta Šatka.

Arra a kérdésre, mely pillanatra fog az aktuális szezonból még évek után is emlékezni, a Newcastle United korábbi játékosa a következő választ adta. „Amire legszívesebben emlékszem vissza, biztosan az, milyen remek csapatot alkottunk az egész szezon során. Öröm volt az edzőközpontunkba járni, és mindennap ezekkel a fiúkkal, edzőkkel, szakmai stábbal és minden körülöttünk lévő emberrel együttdolgozni. A kemény munkán kívül sok örömben és szórakozásban is részünk volt. Mindannyian összefogtunk a közös célért: feljavítani tavalyi eredményünket. Gondoltuk, hogy nagyon nehéz lesz, de sikerült, ezért nagyon boldogok vagyunk.”

Forrás: fcdac.sk