Jelenlegi hely

Šatka és Pačinda ismét a válogatott keretben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 22 - 14:47 | DAC hírek
Ján Kozák szövetségi kapitány meghívta klubunk két játékosát a legközelebbi két barátságos mérkőzésre, míg Tomáš Huk a tartalékok között kapott helyet.
Šatka és Pačinda ismét a válogatott keretben

Ján Kozák szövetségi kapitány ma délelőtt kihirdette a végleges, 23 tagú keretét a Hollandia és Marokkó elleni felkészülési mérkőzésekre, amelyeket május végén és június elején abszolvál a nemzeti csapat.

A védők között megtalálhatjuk Ľubomír Šatka nevét, míg Erik Pačinda egyike a keretben szereplő három támadónak. Klubunk harmadik labdarúgója, Tomáš Huk a tartalékok között vár bevetésre.

Šatka és Pačinda a márciusi, thaiföldi Király-kupán debütált a válogatottban, ahol egy mérkőzésen kaptak szerepet. Pačinda egy gyönyörű góllal tette még emlékezetesebbé bemutatkozását a nemzeti csapatban.

Szlovákia május 30-én, Nagyszombatban csap össze Hollandiával, míg Marokkóval június 4-én, Genfben mérkőzik meg.

Az említett három játékoson kívül a DAC további futballistái is kaptak válogatott meghívót. Kalmár Zsolt szerepel Leekens szövetségi kapitány a Fehéroroszország-Magyarország (2018. június 6., 19:00 ó) és a Magyarország-Ausztrália (2018. június 9., 17:30 ó) barátságos mérkőzésekre készülő bővebb keretében. Martin Jedlička szintén várja, hogy utazhat-e: kapusunk a cseh 21 éven alatti válogatottban kaphat szerepet, amennyiben bekerül a szűkebb keretbe. A cseh fiatalok Ausztriában abszolválnak egy felkészülési találkozót. Christián Herc és Almási László pedig tagja az U20-sok szövetségi kapitánya, Adrián Guľa előzetes keretének. A szlovák ifjúsági válogatott Moldávia ellen lép pályára idegenben (május 30.).

A DAC szurkolói nagyon bíznak benne, hogy Eric Davis ott lesz Panama 23-as keretében, és elutazhat az oroszországi világbajnokságra. A panamai keret stabil tagjának nagy esélye van arra, hogy klubunk történetének mindössze második olyan futballistája legyen, aki világbajnokságon járt.

Forrás: fcdac.sk