Back to top

Sárga zarándokkendő – a felvidéki fiatalok „azonosítója” a pápalátogatáson

Publikálva: 2023, április 30 - 09:21
A Papp László Sportaréna előtt vártuk legalább olyan izgatottsággal a felvidéki fiatalokat, mint ahogyan ők érkeztek a helyszínre a Ferenc pápával való találkozásra.
Sárga zarándokkendő – a felvidéki fiatalok „azonosítója” a pápalátogatáson

Örömöt és várakozást lehetett érezni rajtuk, amikor arról kérdeztük őket, mit várnak a mai délutántól, mi a jelentősége számukra, hogy itt lehetnek.

A párkányi esperesi kerületből érkezett fiatalok és kísérőik kérdésünkre elmondták, hogy

egyedülálló alkalomnak tekintik az életükben a lehetőséget, hogy a Szentatyával találkozhatnak.

Olyan alkalomnak, amely nem biztos, hogy megismétlődhet számukra. Az úton Budapest felé kihasználták az időt, imádkoztak a Szentatyáért egy rózsafüzér tizedet. Fóthy Zoltán esperes ismertette a lelki felkészülés során a pápa hivatalát, Ferenc pápa életútját és ezzel hangolódtak a délutáni programra.

Fiatalok a párkányi egyházközösségből, Fóthy Zoltán esperes vezetésével (Fotó: HA/Felvidék.ma)

A fiatalok megilletődve nyilatkoztak arról, hogy a mai program kiemelkedő pontja számukra maga a találkozás Ferenc pápával, emellett pedig fontosnak érezték megismerni vallásuk lelki vezetőjét, Krisztus földi helytartóját, és arra a kérdésre, hogy mit várnak a találkozástót,

a megnyugvást emelték ki.

Dunaszerdahely és Pozsony is képviselteti magát (Fotó: HA/Felvidék.ma)

A Dunaszerdahelyi és Pozsonyi esperesi kerületből érkező fiatalokat is sikerült lencse- és mikrofonvégre kapni, akik örömmel osztották meg gondolataikat. Kifejtették, hogy nincs túl sok lehetőség egy ember életében arra, hogy a pápával találkozzon, van benne egy különleges erő, ami végig kísérheti egy ember életét, a találkozótól pedig, amit várnak, az egy új tapasztalás. A Dunaszerdahelyi járásból érkező fiatalokat Pammer Tamás diakónus, somorjai teológia hallgató vezeti.

Fotó: HA/Felvidék.ma

Hideghéthy Andrea/Felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Cookies