Jelenlegi hely

Sárga-kék rajongók Angliából

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 29 - 18:04 | Sport
A szerelem hozta az angliai Ashley Shardlowot Dunaszerdahelyre, aki focirajongóként rögtön meg is szerette a DAC mérkőzések hangulatát.
Sárga-kék rajongók Angliából

Takács Réka testvérével még 2013-ban Máltán dolgozott és ott találkozott első alkalommal az éppen nyaraló Ashleyvel. Az ismerkedésük azután, hogy mindketten hazaérkeztek már a világhálón keresztül folytatódott, s Réka, aki német nyelvet tanult az iskolában folyamatosan segítségre szorult az angolban. Ennek ellenére a kapcsolatuk nem szakadt meg és Ashley 2014-ben először látogatott el Dunaszerdahelyre, majd a lány is kiutazott nyáron két hónapra Angliába, s a barátság szerelemmé alakult. 2015-ben aztán az egyetem elvégzése után Réka kiköltözött Angliába, de kéthavonta biztosan hazalátogatnak.

A foci iránti szeretet az angol fiatalembert már gyerekkorától elkíséri, elkötelezett Stoke City rajongó, s mint mondja, a mostani szezon kettőséget hagyott benne. Az angol kedvenc csapata 10 év után kiesett a Premier League-ből, ami szomorúsággal tölti el, de a másik kedvenc, a DAC 25 év után nemzetközi kupában szerepelhet.

Az első DAC meccstől azt érezte, milyen szenvedélyesek a felvidéki szurkolók, mert itt büszkék arra, hogy milyen nemzetiségűek, ami Angliában már nem jellemző a fiatal generációra. Réka ugyanúgy járt már az angol élvonal találkozóin, de visszatérve a városba mindig kilátogatnak a DAC meccsekre. Sőt, Ashley akár az idegenbeli találkozókra is kiutazik, volt már olyan is, amikor egyedül, csak a mérkőzés miatt jött vissza Szlovákiába. A sárga-kékek rajongói egyébként már megszokták, hogy jelen vannak a találkozókon a fiatalok, amikor csak tudnak és befogadták őket. Aki tud angolul, azzal Ashley is elbeszélget, de a magyar nyelvvel egyelőre meggyűlik a gondja.

Az angol fiatalember jól ismeri az Európában megforduló szlovákiai és magyarországi játékosokat is, a dunaszerdahelyi születésű Bénes Lászlót például nagy tehetségnek tartja, de szívesen látná az angol élvonalban Hamšíkot is. Jártak egyébként már a Ferencváros meccsén is, tehát a foci jelen van mindennapjaikban. A szigetország focija ugyan gyors és lendületes, de azt is megtudjuk Ashleytől, hogy a szigorú szabályok miatt a lelátókról kiveszett a szenvedély, ami nélkül már az egész nem az igazi.

Amikor Réka szülővárosába látogatnak, akkor zászlót (valamint levonókat) is készítenek a meccsekre, az első ilyen a szlovák szabályozás miatt nem kerülhet már ki a stadionokba, de a következő ott van velük és büszkén hirdetik, hogy a sárga-kék együttesnek a brit szigeteken is vannak szurkolóik.

 

Címkék: DAC