Back to top

A Samsung lehetővé tette, hogy iPhone-on is ki lehessen próbálni az Androidot

Publikálva: 2021, április 14 - 21:33
Ahhoz, hogy egy iPhone Android rendszert futtasson, valószínűleg a legsötétebb erőkkel kellene alkut kötni, de jelen cikkünkben ilyesmiről nem lesz szó. Sokkal inkább arról, hogy a Samsung lehetővé tette, hogy az almás telefonok felhasználói is belekóstolhassanak az Android rendszer lehetőségeibe, hátha az végül annyira megtetszik nekik, hogy átpártolnak a másik ökoszisztémához. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy ez miként lehetséges.
A Samsung lehetővé tette, hogy iPhone-on is ki lehessen próbálni az Androidot

A Samsung a közelmúltban élesített egy weboldalt, amelynek segítségével kipróbálhatóvá válik a Google által fejlesztett mobil operációs rendszer azok számára, akik jelenleg valamelyik iPhone-t birtokolják. A történet roppant egyszerű, rá kell kattintani erre a linkre, és máris a szóban forgó felületen találjuk majd magunkat, ami igyekszik leutánozni egy átlagos Samsung okostelefon működését, mégpedig a böngészőn belül.

Nyilván nem lesz teljeskörű az élmény, vannak érthető korlátai a dolognak, így például nem fogtok tudni telefonálni ezzel az emulált interfésszel, és új applikációkat sem lehet a meglévőkhöz adni. Arra viszont bőven lehetőséget biztosít a Samsung fejlesztése, hogy bemutassa, milyen egy Android mobil működés közben, és ki tudja, még a végén annyira megtetszik a felület néhány iOS felhasználónak, hogy ha nem is fognak váltani, de talán vesznek egy Android készüléket másodlagos telefonnak.

Az iTest nevű oldal egyébként elsősorban az ökoszisztéma által biztosított szabadsággal igyekszik reklámozni a zöld robotos rendszert. Azt az üzenetet közvetíti, hogy az Android rendszerű Samsung Galaxy mobilok olyan sok lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, amennyit egy Apple telefon sosem kínálna fel.

Kapásból ott lesz a Fortnite, szinte elsőként jön velünk szembe ezen az emulált mobil OS-en. A játékot almás telefonokra ugyanis már nem lehet telepíteni, köszönhetően az Epic Games és a cupertinói cég jogi háborúskodásának, ennek pedig az első keserű gyümölcse az volt, hogy a népszerű címet eltávolították az Apple alkalmazásboltjából.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android, mobil
Cookies