Back to top

A „rózsaszínű jogosítványok” jövőre érvényességüket vesztik

Publikálva: 2022, augusztus 9 - 07:02
A Szlovák Köztársaság létrejöttétől 2004 áprilisáig kiadott rózsaszínű gépjármű-vezetői jogosítványok érvényessége 2023 végén lejár, ami egyben meghatározatlan időre szóló érvényességük végét jelenti. A rendőrség folyamatosan, kellő időben tájékoztatja majd a gépjárművezetőket, de az ilyen jogosítványok tulajdonosai már most is kérhetik új okmány kiállítását, közölte a TASR hírügynökséggel a rendőrség szóvivője, Denisa Bárdyová.
A „rózsaszínű jogosítványok” jövőre érvényességüket vesztik

Új járművezetői okmány kiadása a rendőrség bármelyik okmányosztályán kérhető. „A kérelmező köteles bemutatni azt a jogosítványt, amelynek a cseréjét kéri” – hívta fel a figyelmet a szóvivő. A régi jogosítványt le kell adni a rendőrségen, ahol az új okmányért folyamodunk, legkésőbb annak átvételekor.

„A jogosítványcseréért, amennyiben az 30 napi határidővel történik, 6,50 eurós közigazgatási illetéket kell fizetni“ – közölte Bárdyová. A kérelmező kívánságára az új okmányt gyorsított eljárásban, két munkanapon belül is kiállítják, ebben az esetben azonban 26 eurót számolnak fel közigazgatási illetékként.

Szlovákiában az 1993. január elseje és 2004. április 30-a között kiadott jogosítványok száma megközelítőleg 380 ezerre becsülhető.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies