Back to top

Rövidebb idő alatt el lehet majd tüntetni a WhatsApp üzeneteket

Publikálva: 2021, április 29 - 16:13
A WhatsApp egyik remek funkciója az, hogy el lehet tüntetni az üzeneteket, így nem csupán a saját, de a partner példánya is törlődik az adott párbeszédből. Jelenleg 7 napig maradnak meg az üzenetek, és csak azután tűnnek el a szolgáltatás szervereiről, de friss értesülések szerint az üzenetküldő app fejlesztői már dolgoznak egy olyan opción is, ami jóval hamarabb törölné ki azokat.
Rövidebb idő alatt el lehet majd tüntetni a WhatsApp üzeneteket

WABetaInfo értesülései szerint a 7 napos opció mellett

hamarosan egy 24 órás lehetőség is megjelenik majd az üzenetek eltüntetését testre szabó beállítások között.

Amennyiben kiválasztjuk ezt a lehetőséget, a fogadott vagy küldött csevegések 24 órán belül el fognak tűnni, és bár ez idő alatt is érheti illetéktelen behatolás a WhatsApp fiókunkat, azért mégiscsak biztonságosabb, mint egy teljes hétig várni arra, hogy az üzenetek eltűnjenek.

Amikor az üzenetek eltüntetésének opciója először elérhetővé vált a WhatsApp felületén belül, akkor csak egy ki- vagy bekapcsolási lehetőség állt rendelkezésre, az új kiegészítéssel tehát egy némileg finomított felület is bevezetésre kerül. A funkció, ha valóban alkalmazni fogják, remek módja lesz a korábban összegyűlt beszélgetések egyszerű törlésének, de ha tényleg eltűnő, valóban privát üzenetek küldése a cél, akkor érdemes megfontolni más szolgáltatások használatát is.

A WhatsApp bevezetésre kerülő funkciója ugyanis adatvédelmi szempontból még mindig nem lesz a legjobb. Azt nem közölték a WABetaInfo munkatársai, hogy az új funkció mikor lesz elérhető, szerintük egy a közeljövőben érkező frissítés hozza majd el a 24 órás törlési időkeretet.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies