Back to top

A romaügyi kormánybiztos járt Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, február 8 - 16:27
Alexander Daško romaügyi kormánybiztost és munkatársait fogadta Hájos Zoltán polgármester, Puha György alpolgármester, Nagy Darina hivatalvezető és Ravasz József, a Romológiai Kutatóintézet vezetője február 8-án a városi hivatalban.
A romaügyi kormánybiztos járt Dunaszerdahelyen

A Hájos Zoltán polgármester meghívására Dunaszerdahelyre érkezett kormánybiztost a városháza Makovecz-termében fogadták városunk vezetői. A látogatás célja az volt, hogy az új romaügyi kormánybiztos személyesen ismerkedjen meg, és több, első kézből kapott információval rendelkezzen a Dunaszerdahelyen és környékén élő romák helyzetével, hogy aztán a döntéshozatalban is figyelembe vehesse azokat.

A megbeszélésen a polgármester az általános tájékoztatás mellett leginkább a Karcsi úti roma közösség áldatlan helyzetéről tájékoztatta Alexander Daškót, majd együtt ki is látogattak az említett romatelepre.

Ezt követően megtekintették a roma közösségi központot is, ahol arról az ott dolgozó munkatársaktól tájékozódott a kormánybiztos, hogy miképp tud a város foglalkozni a roma fiatalokkal, illetve azokkal, akik a telepről nyitottak az ilyen jellegű együttműködésre. 

„Korrekt hangulatú tárgyalás volt, a kormánybiztos nyitott volt minden új információra, illetve mi is megkérdeztük, milyen lehetőségek volnának a meglévő forrásoknak az itteni felhasználására. Egyben tájékoztattuk arról is a kormánybiztost, hogy március 1-jétől roma polgárőrség fog Dunaszerdahelyen működni. Bízom tehát benne, hogy a most megszerzett információkat a saját döntézhozatalában, illetve a leendő pályázatok elbírálásakor is figyelembe fogják venni”

– fogalmazott a találkozó kapcsán Hájos Zoltán polgármester. 

A roma közösségi központban tett látogatáskor a kormánybiztos megtekintette a Csallóközi Roma Néprajzi Múzeumot is.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies