Back to top

Rockosan, mégis népiesen, azaz magyar népdalok, kicsit másként…

Publikálva: 2016, augusztus 11 - 07:01
A Szent István Napok rendezvénysorozatának második napján, augusztus 20-án, Szent István ünnepén ad koncertet a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren az esztergomi Sic Transit Folk Műhely.

Újdonságnak számítanak Dunaszerdahelyen, hiszen még sosem volt lehetőségünk városunkban fogadni őket. Hogy kik is ők?
A zenekar klasszikus rock-felállású csapat, zenéjük gitárcentrikus. A formáció közel 10 éve alakult, és az öt éve megújult, jelenlegi felállásban is közel száz hazai és külföldi koncert, turné áll már mögöttük. Saját cd-jükön kívül Amerikában jelent meg válogatás cd-n daluk.
A Sic Transit Folk Műhely a magyar népdalok mai - klasszikus rock - hangszerekkel történő megszólaltatását tűzte ki célul. Egyrészt azért, hogy a népdalokat autentikus formában nem hallgató közönség is megismerje e dalokat, másrészt, hogy a magyar népdalok ismerői számára, a változatlan dallam és szöveg meghagyása útján adja meg az új hangszerelésben rejlő élményt.
Műsorukban az autentikus népzene és a rockos hangzás összefonódását egy-egy eredeti népdal- és néptáncbetétet teszi még izgalmasabbá.
Mottójuk:
„Minden nép zenéje kapocs-szál a múlt és jelen között.
Ha ezt elvágnák, akkor az érintett nemzet élet-szövete feslene fel és azt kirágná az idő vasfoga.
Ezért játszani kell a népzenét a mai kor emberének úgy, hogy azt magáénak érezze.
A kor emberének, a kor hangszerein, ahogy azt mindig is tették eleink"
A Sic Transit Folk Műhely azon kevés zenekarok egyike, akiknek dalszövegeit szinte mindenki ismeri, így a „legmagyarabb felvidéki város” közönsége is bizonyára ismerős dallamokkal és dalszövegekkel találkozik majd a zenekar augusztus 20-i koncertjén.
A zenekarról, a tagokról, az egyes koncertekről bővebb információt weboldalukon, illetve facebook oldalukon lehet olvasni:
http://sictransit.hu/index.php
https://www.facebook.com/Sic-Transit-148184955199150/

Hogy megismerjük hangzásvilágukat, közreadjuk egy frissen publikált videójukat, az Esti dal feldolgozását:

Ezt már olvasta?

Cookies