Back to top

Róbert Polievka: Szerintem egy jó meccs lesz

Publikálva: 2016, május 12 - 06:34
Beszélgetés Róbert Polievkával, a DAC és a szlovák U21-es válogatott támadójátékosával.
Róbert Polievka: Szerintem egy jó meccs lesz

Milyen a pillanatnyi öltözői hangulat?

„Úgy gondolom, hogy már elég jó. Tisztáztunk néhány dolgot, ami a Miava elleni mérkőzést illeti. Megyünk tovább, még két találkozó áll előttünk, amelyeken természetesen győzni szeretnénk és felkapaszkodni a táblázat ötödik helyére, bár a sorsunk már nem csak a saját kezünkben van. Meccsről meccsre haladunk. Legközelebb a szakolcai együttes vár ránk, és véleményem szerint, ha végre összeszedett és jó teljesítményt nyújtunk, akkor sikerülhet győznünk.”

Mit rótt fel nektek az edző a miavai összecsapás után?

„A legnagyobb hibánk mindenképpen az volt, hogy elkövettünk három bakit, és az ellenfél mindegyiket meg is büntette. Az olyan csapat, mint a Miava, képes kihasználni az ellenfél hibáit, és ennek nem szabadna velünk megesnie. Jobban össze kéne tartanunk csapatként, és együtt védekeznünk. Nem eshet meg, hogy négy ember védekezik, a többit pedig nem érdekli. Csapatként jobban együtt kéne működnünk, és azt kell játszanunk, amit tudunk, amit az edző megkövetel. Ha ez így lesz, akkor hiszem, hogy győzhetünk, hiszen véleményem szerint ez a legnagyobb erősségünk. Ehhez kell tartani magunkat."

Mivel lehetünk sikeresek a Szakolca ellen, amelynek elméletileg még van esélye bennmaradni?

„Minden bizonnyal egy kellemetlen ellenféllel találkozunk, hiszen ők a kiesés ellen harcolnak, és biztosan győzni szeretnének. Az elmúlt mérkőzéseken ők voltak a jobb csapat annak ellenére is, hogy nem sikerült begyűjteniük a három pontot. Sok helyzetet dolgoztak ki. Egész biztosan kellemetlen ellenfél lesz a hazai együttes, amiről a két legutóbbi ellenük lejátszott mérkőzésen is meggyőződhettünk. Szerintem egy jó meccs lesz, amelyen természetesen győzni szeretnénk. Nagyobb lesz rajtuk a nyomás, mint rajtunk, így három pontot zsákmányolhatunk."

Mivel lehetünk sikeresek a Szakolca ellen, amelynek elméletileg még van esélye bennmaradni?

„Minden bizonnyal egy kellemetlen ellenféllel találkozunk, hiszen ők a kiesés ellen harcolnak, és biztosan győzni szeretnének, még ha úgy is gondolom, hogy az elmúlt mérkőzéseken ők voltak a jobb csapat annak ellenére is, hogy nem sikerült begyűjteniük a három pontot. Sok helyzetet dolgoztak ki, és egész biztosan ezúttal is kellemetlen lesz a hazai együttes, amiről a két legutóbbi ellenük lejátszott mérkőzésen is meggyőződhettünk. Szerintem egy jó meccs lesz, amelyen természetesen győzni szeretnénk. Nagyobb lesz rajtuk a nyomás, mint rajtunk, így három pontot zsákmányolhatunk."

A mérkőzést Szenicén rendezik, ahol nemrég a huszonegy éven alatti válogatott színeiben nagyon szép gólt szereztél. Nem lenne rossz megismételni...

„Természetesen örülnék neki, ha sikerülne betalálnom, de a klubcsapatot nem lehet összehasonlítani a válogatottal, teljesen más a mérkőzésre való felkészülés. Örülnék neki, ha sikerülne ismét gólt szereznem, de a bajnokságban nagyon szenvedek, egyáltalán nem jönnek a gólok. Emiatt én is frusztrált vagyok, és úgy vélem, legfőbb ideje lenne ismét betalálnom. Ez által picit megkönnyebbülnék pszichikailag, és jobban felkészülhetnék a nyárra."

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies