Back to top

Részesüljenek előnyben a pedagógusok az oltásnál!

Publikálva: 2021, február 5 - 09:23
A Za ľudí támogatja az iskolák megnyitását, de tudatosítja az ezzel kapcsolatos kockázatokat is. Ezért Viera Leščáková, a párt képviselője kérte a parlament oktatásügyi bizottságának összehívását, ahol a pedagógusok gyorsabb beoltásának lehetőségét vitatnák meg Branislav Gröhling oktatási miniszterrel.
Részesüljenek előnyben a pedagógusok az oltásnál!

A TASR hírügynökséget a párt sajtóosztálya tájékoztatta.

„Az iskolai oktatás beindítása mellett kötelességünk védeni a pedagógusok egészségét is. Ha kinyitjuk az iskolákat, de a megbetegedések miatt hiányozni fognak a tanítók, az is előfordulhat, hogy még a távoktatást sem lehet folytatni” – mondta Leščáková.

Éppen ezért szerinte a pedagógusoknak elsőbbséget kellene élvezniük az oltásnál. A Za ľudí támogatta a Covid-automata mutatószámainak módosítását, ami elősegíti az óvodák, az alsó tagozat és a középiskolai végzős évfolyamok megnyitását. A február 8-i nyitást támogatta és jóváhagyta a kormány járványügyi bizottsága is.

Remišová nem érti a kormányfő eljárását

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke nem érti Igor Matovič kormányfő eljárását. Matovič csütörtökön kijelentette, hogy a jelenlegi járványhelyzetben ő nem nyitná meg az óvodákat és az iskolákat, és nem vesz részt az erről folyó tárgyalásokon. Azt is kijelentette, azt akarja, hogy az SaS és a Za ľudí adja a nevét az iskolanyitáshoz, és populistának nevezte a két pártot.

Remišová a TASR hírügynökségnek hozzátette, a kormányfő helyében ő az egész folyamat koordinálására összpontosítana.

„Nem értem a kormányfő eljárását. A járvány kezelése egész Európában évtizedek óta a legnagyobb kihívás és a kormányok legfőbb feladata. A helyében én ennek az egész folyamatnak a koordinálására összpontosítanék, mert ez nem az egészségügy-miniszter hatásköre. Továbbra sincs megfelelően biztosítva a munkaadók és az önkormányzatok együttműködése és a kiszámítható döntéshozás. Ugyanilyen fontos az oltás, melynek segítségével március végére el kellene érni, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályok védettek legyenek” – mondta Remišová.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Vakáció!!!

Vakáció!!!

Véget ért a 2021/2022-es tanév városunk alapiskoláiban –...

Cookies