Back to top

A rendőrség ellenőrizheti a kutyatulajdonosokat

Publikálva: 2021, december 1 - 15:20
A közelmúltban újra felhívtuk a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy ingyenesen átvehetik a kutyapiszokgyűjtő zacskókat. A zacskókat – egyrészt környezetünk rendben tartása, másrészt az érvényben lévő szabályozás miatt is – kötelező használni. Az ellenőrzésről kérdeztük Csiba Tibort, a városi rendőrség parancsnokát.
A rendőrség ellenőrizheti a kutyatulajdonosokat

A Szlovákiában érvényes törvényi szabályozás és a városi rendelet is előírja, hogy a kutyatulajdonosoknak kötelességük regisztráltatni házi kedvencüket a városházán, illetve a sétáltatás során nem hagyhatnak maguk után rendetlenséget, azaz fel kell takarítaniuk a kutya ürülékét. Fontos tudni azt is, hogy városunkban a használt ürülékzacskókat a kihelyezett kommunális gyűjtődobozokba is bedobhatja a tulajdonos – magyarázta a rendőrparancsnok.

A városi rendőrségnek pedig többek közt az is a hatáskörébe tartozik, hogy egyrészt ellenőrizze, a kutya tulajdonosa regisztráltatta-e az ebet, másrészt – mivel a kutyatulajdonosnak mindig magánál kell tartania az ürülék összeszedésére alkalmas gyűjtőzacskót –, van-e nála ilyen gyűjtőzacskó. Ezért is javasolt azon polgárok részére, akik befizették az aktuális évben a kutyaadót, hogy látogassanak el a városházára, ahol a központi információs pultnál átvehetik a gyűjtőlapáttal csomagolt zacskókat.

Nem csak arról szól a kutyatartók ellenőrzése, hogy betartják-e a törvényeket és a városi rendelkezéseket, ugyanolyan fontos az is, hogy a városi utcák, parkok tiszták maradjanak, hogy a parkokban sétáló embereket ne érje „meglepetés“, a játszótereken pedig nyugodtan engedhessék játszani gyermekeiket a szülők.

Kérjük a lakosságot, hogy segítsék munkánkat, ugyanakkor tegyenek ők is a város tisztántartásáért – zárta szavait Csiba Tibor.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies