Back to top

Rendkívül eredményes év van a birkózók mögött

Publikálva: 2016, december 16 - 16:46
Kiemelkedő sikerekkel teli volt a 2016-os év a Dunaszerdahelyi Birkózóklub számára, amelynek kapcsán kértük meg Hakszer Roland klubelnököt az értékelésre.

"Úgy gondolom, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb évét zárhatjuk. Birkózóink a 2016-os évben  34 versenyen vettek részt Szlovákiában, Magyarországon, Csehországban, Ausztriában és Romániában.  Összesen 145 érmet szereztünk, ebből 36 arany, 48 ezüst és  61 bronzérmet. 

A szlovák bajnokságokon összesen 36 érmet gyűjtöttünk be, ebből 7 arany,  12 ezüst , 17 bronzérem és megannyi értékes helyezést. Ebben az évben 2 birkózónknak Bacsfai Rékának és Hakszer Balázsnak  sikerült bekerülnie a kadét  szlovák válogatottba és képviselte klubunkat a kadét Európa-bajnokságon, ahol a szlovák válogatott színeiben Réka a 11., Balázs a 22. helyen végeztek.

Hosszú idő után a diák ligában újra felállhattunk a dobogóra, csapatunk Hakszer Tibor edző és aszisztense Juhász Mária vezetésével  a 2. helyet szerezte meg. Gaál Attila edző vezetésével a diák országos bajnokságon mindkét fogásnemben a csapatversenyben az 1. helyen végeztünk, a serdülő korosztályban a 2. helyen és a kadetoknál szabadfogásban szintén 2. lettünk.

Gaál Attilát a Szlovák birkózó szövetség kinevezte a szabadfogású kadet válogatott élére. 1986 után azaz pontosan 30 év elteltével a Dunaszerdahelyi birkózó klub az ország 3. legsikeresebb csapata lett, ami egy hatalmas siker. Csapatunk az országos bajnokságokon, Európa és világversenyeken elért eredményei alapján 251 pontot szerezve a kassai birkózó klub és a pozsonyi Dunajplavba mögött végzett a 3. helyen.

Azt még viszont szeretném kiemelni, hogy jövőre Dunaszerdahely ad otthont a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságnak, szlovák diák liga fordulónak és természetesen a  már hagyományos Csallóközi kupának is" - tudtuk meg a sikeres klub elnökétől.

Ezt már olvasta?

Cookies