Back to top

Rekordtöbblettel zárt a város

Publikálva: 2016, január 24 - 07:35
Dr. Hájos Zoltán polgármestert kértük meg arra, hogy értékelje a város szempontjából a 2015-ös évet és térjen ki a 2016-os várakozásokra is.

„Mivel tavaly már térségünkben is érezhető volt a gazdaság élénkülése, a tervezettnél több részadó érkezett a város költségvetésébe. Tapasztaljuk, hogy mivel magasabb volt a vállalkozók bevétele, így a köztartozások befizetésére is nagyobb volt a hajlandóság. Mindezen túl igyekeztük a városi hűségkártyával is ösztönözni a lakosokat, hogy időben fizessék be az illetékeket, adókat. A költségvetés így rekordtöbblettel zárt, ami hozzájárul a város fejlesztéséhez. Fontos és kiemelt fejlesztés volt tavaly a Szabó Gyula Alapiskola felújítása, amelyet még 2010-ben hagyott jóvá az akkori képviselőtestület, az előző programozási időszakban adott be pályázatot ennek megvalósítására a város, és ezt 2015-ben sikerült is megvalósítani. Emellett az elmúlt évben pályáztunk az illegális szemétlerakatok városi területekről történő elszállítására is, aminek köszönhetően megszépült a dunaszerdahelyi városkép. Több parkoló és járda került felújításra és 2015 szeptemberétől a diákoknak ingyenessé tettük a városi buszt, már év elejétől csökkentettük a rokkantnyugdíjasok és az egyedül élő nyugdíjasok szemétdíjterhét, ettől az évtől 6 %-kal csökkentettük a dunaszerdahelyi polgárok szemétdíját.

Az elmúlt év utolsó képviselő-testületi ülésen elfogadottak alapján már látható, idén is folytatódnak a járdák és városi utak felújítása, de a legnagyobb projektek közé tartozik a városi hivatal informatikai rendszerének megújítása, amely előrevetíti az elektronikus ügyintézés bevezetését. Továbbá 2016-ban elindul a DAC stadion építése, amihez 1,6 milliós önrészt biztosít a város a 2,4 milliós állami támogatás mellett. Idén egy régi tervünk is megvalósulni látszik, mert elkezdődhet a Kisudvarnoki út - Nagyudvarnoki út - Kürti út összekötése, amellyel a város központját tudnánk forgalomtól tehermentesíteni. Ennek központjaként a Merkury Marketnál kerülne kiépítésre egy körforgalom. A projektet az elkövetkező két évben szeretnénk megvalósítani.”

Ezt már olvasta?

Cookies