Jelenlegi hely

Rekordösszeg gyűlt össze a IX. Kantharosz Gálán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 7 - 09:45 | Színes
Csütörtökön este rendezték Győrben az ország egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényét. A Richter teremben tartott, IX. Kantharosz Gálán idén is neves borászok ajánlották fel kivételes boraikat a jótékonyság jegyében, a palackokat pedig a hét meghatározó győri civil szervezet összefogásának keretében árverezték el - írja a gyorplusz.hu.
Rekordösszeg gyűlt össze a IX. Kantharosz Gálán

„A győri gazdaság jelentős szereplői, a meghatározó helyi civil szervezetek és a polgárok évről évre összefognak, hiszen így tudnak igazán tenni azokért a közösségekért és rászorulókért, akik valóban megérdemlik a törődést és az odafigyelést. Példaértékű, hogy immár kilencedik éve jön létre ez az együttműködés városunkban” – nyitotta meg dr. Fekete Dávid alpolgármester a jótékonysági gálát.

Berkes Kálmán vezényelte Győri Filharmonikus Zenekar járult hozzá az est különleges hangulatához. Az idén 50 éves zenekart az Oscar-díjas Mindenki című filmből ismert fővárosi Bakáts téri általános iskola kórusa lepte meg. A rendezvény házigazdái Rákóczi Ferenc és Fehér Gábor voltak.

Tavaly több mint 12 millió, idén pedig 13,6 millió forint gyűlt össze az est folyamán, ami új rekord a Kantharosz életében. Az összeget pályázati úton kiválasztott, gyerekeket támogató szervezetek, és fiatal tehetségek között osztják szét.

Forrás: gyorplusz.hu