Back to top

Regionális kézilabda központ lesz Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2016, október 27 - 15:21
A Szlovák Kézilabda Szövetség döntése alapján a nyolc régiós kézilabdaközpont közül az egyik női szakágé Dunaszerdahelyen lesz.
Regionális kézilabda központ lesz Dunaszerdahelyen

A szövetség végrehajtó bizottságának október 25-i döntése alapján nyolc regionális kézilabdaközpont létrehozását javasolta. Ezek helyszínei: Pozsony, Vágsellye, Nagytapolcsány, Trencsén, Vágbeszterce, Eperjes, Nagymihály és Dunaszerdahely.

Mint megtudtuk, tizennégyen pályáztak, s közülük választották ki a leendő központokat, méghozzá a beadott szakmai anyagok, az elhelyezkedés és a helyszíni látogatások alapján.

Horváth Zoltán alpolgármester, az eddig megosztott dunaszerdahelyi utánpótlás-nevelés egyesítésének vezéralakja kérdésünkre elmondta, nagy öröm számára a szövetség döntése. „Ez a siker az utánpótlás-nevelésben dolgozó minden elhivatott helyi szakemberé, azoké is, akik az elmúlt évtizedekben dolgoztak kézilabdánk életben tartásáért. Ez is bizonyítja, hogy csak együttműködve tudunk eredményesek lenni. Úgy vélem, a férfi foci mellett, a női kézilabda lehet a városunk sportjának egyik szimbóluma, természetesen a Dunaszerdahelyen működő további rendkívül sikeres sportegyesületekkel egyetemben, mint például a birkózás, a sakk, az asztalitenisz vagy a karate.”

A Szlovák Kézilabda Szövetség rövidesen felveszi az érintettekkel a kapcsolatot, összehangolva a regionális kézilbadaközpontok kialakításának menetét. Természetesen portálunkon ennek részleteiről is beszámolunk majd.

 

Ezt már olvasta?

Címkék: női kézilabda