Back to top

A régiókban a jövő?

Publikálva: 2017, március 15 - 14:26
Új tevékenységi körrel bővül a Bél Mátyás Intézet munkája. Rigó Konrád, kulturális államtitkár vezetésével gazdasági think tank alakul az intézet mellett, amely Szlovákia régionális gazdaságával foglalkozik majd.

Első lépésként, március 24-én, pénteken, Tardoskedden tartanak egy Régiókban a jövő? című konferenciát, amelyen számos szlovákiai magyar szakember beszélget a régiók jelenlegi helyzetéről és jövőképéről.

A konferencia három témakör köré épül, amelyek a Szlovákia: sikeres EÚ-s régió?, az Önkormányzatok: amit vállaltunk és amit vállalhatunk, valamint a Kis- és középvállalkozások: esély vagy veszély Európa címet viselik. Az előadók közt szerepel Rigó Konrád, kulturális államtitkár, Dudás Tamás, egyetemi tanár, Bindics Zsolt, vállalkozó és Agócs Attila, Fülek polgármestere is.

“Életképes és erős régióink csak akkor lesznek, ha valóban odafigyelünk és részletekbe menően elemezzük őket. Pozsony komolyan megerősödött, de ez nem jelenti azt, hogy a többi régió számára nincs esély Szlovákiában, Európában. Oda kell figyelnünk az egyes régiók sajátosságaira, lehetőséget kell adni a megerősödésre. Dél-Szlovákiának pedig kiemelt figyelmet kell szentelnünk” - nyilatkozta Rigó Konrád.

A Bél Mátyás Intézet a tudományos, oktatási és közéleti szférákban aktív. Fő tevékenységét a tanulmányírás, kiadói tevékenység, döntéselőkészítés, beszélgetések, szalonok és fórumok szervezése, tréningek és konferenciák lebonyolítása képezi. Igazgatója Morvay Péter.

Ezt már olvasta?

Cookies