Back to top

A református gyülekezet néhai lelkésze, id. Görözdi Miklós kapja posztumusz a Szent György-díjat

Publikálva: 2017, április 27 - 08:57
A Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet közéleti díját, a Szent György-díjat posztumusz id. Görözdi Miklós (1931–2012) református lelkész; a dunaszerdahelyi református egyházközség templomépítő lelkipásztora; a pozsonyi református egyházmegye esperese kapja.

A Kaszinó döntése alapján a templomépítő lelkipásztor-esperes számára odaítét Szent György-díjat özvegye veszi majd át a Szent György-napokat megnyitó pénteki Szent György emléknapon.

Id. Görözdi Miklós gyülekezet- és közösségépítő munkája Dunaszerdahelyen vitathatatlan és roppant szembeötlő. Majdnem 15 évig szolgálta a szerdahelyi reformátusokat, és amikor 2003-ban nyugdíjba vonult, Dunaszerdahelyen nemcsak egy megszervezett református gyülekezet létezett, hanem egy új református templom is.

A Szent György-díjat a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 – Városvédő Egylet alapította 2014-ben, azzal a céllal, hogy a kitüntetéssel azoknak a személyeknek az életpályáját méltassa, akik jelentős mértékben hozzájárultak Dunaszerdahely város társadalmi-közösségi–kulturális fejlődéséhez.

A korábban Szent György-díjban részesült személyek Zsidó János római katolikus esperes, Cséfalvay Erzsébet, egykori városi képviselő, illetve Soós Lajos, az 1960–70-es évek dunaszerdahelyi színjátszásának egyik kiemelkedő alakja voltak.

Ezt már olvasta?

Cookies