Back to top

Redzic Damir a Ferencvárosból a DAC-ba

Publikálva: 2023, szeptember 7 - 14:17
A húszéves magyar szélső egyéves vendégjátékra érkezik a Ferencváros együttesétől.
Redzic Damir a Ferencvárosból a DAC-ba

A DAC és a Ferencváros vezetősége megegyezett a 20 esztendős magyar támadó felfogású játékos, Redzic Damir a jelenlegi szezon végéig szóló kölcsönjátékáról.

Redzic Damir 2003. március 23-án született Pécsett, bosnyák apa és magyar anya gyermekeként. Pályafutását a Harkány SE-ben kezdte, nyolcévesen a Kozármisleny SE csapatához igazolt, két évvel később pedig a PMFC Pécs futballistája lett. Mindegyik korosztályos csapatból kitűnt a tehetségével, már tizenkét évesen felkeltette a Partizan Belgrád és a Dinamo Zágráb megfigyelőinek a figyelmét. 2017 nyarán a Ferencvároshoz került, ahol a mai napig is szerepel. Az U17-es gárdától rögtön a felnőttekhez került, 2020 nyarán pedig aláírta pályafutása első professzionális szerződését. A legutóbbi három szezonban a Ferencváros felnőtt- és tartalékcsapatában is futballozott, de szerepelt a zöld-fehérek soroksári farmcsapatának a színeiben is. A 2020/21-es idénytől mostanáig a három legfelső szintű bajnokságban 85 mérkőzésen 25 gólt szerzett.

Az élvonalban 2021 januárjában a Puskás Akadémia otthonában elért 1:1-es döntetlen alkalmával mutatkozott be. 2021 ősze folyamán a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében is pályára lépett az FC Pristina ellen. Röviddel ezt megelőzően a szurkolóink is láthatták az új szerzeményünket, amikor is az FTC-DAC (1:0) felkészülési találkozó második félidejét játszhatta végig. A múlt idényben az Európa-liga csoportkörében a Trabzonspor elleni idegenbeli összecsapáson kapott lehetőséget. A Fradi A-csapatával a legutóbbi három idényben bajnoki címet ünnepelhetett.

Redzic hosszú ideje tagja a magyar utánpótlás-válogatottaknak, jelenleg a 21 éven alatti nemzeti csapat bővebb keretében találkozhatunk a nevével.

„Nagyon várom már az új kihívást, egy minőségi csapathoz érkezem, amely csodálatos szurkolókkal rendelkezik. A DAC egy nagy klub, több ismerősöm is van itt, akik egyértelműen ajánlották a csallóközi vendégjátékot. Elsődleges célom a folyamatos játéklehetőség, találatokkal és gólpasszokkal akarom segíteni a csapatot a szezon során. Erősségeim közé tartozik a gyorsaság, a lövések és a cselezés. Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget sárga-kékben, hogy az említett erősségeimből a lehető legtöbbet megvillantsam” – nyilatkozta a 20 éves labdarúgó, a 23-as sárga-kék mez új tulajdonosa.

„Damir egy olyan képességekkel rendelkező szélső, amelyeket kerestünk: gyors, ballábas és remek befejező. Még mindig fiatal és egy jó helyre van szüksége, ahol megmutathatja a tudását. A múltban Ramadan, Szánthó és Gavrić kapcsán is együttműködtünk a Fradival és tisztában vagyunk vele, hogy ez az út mindkét klubnak és a játékosnak is kifizetődő lehet. Bízom benne, hogy Damir a MOL Arénánkban is bemutatja az elvitathatatlan képességeit, ehhez pedig sok sikert kívánok neki” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Damir, üdvözölünk Dunaszerdahelyen és sok sikert kívánunk sárga-kékben!

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Damir Redzic
Cookies