Jelenlegi hely

Rászoruló családoknak segítenek a kiállítással

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 28 - 15:04 | Kultúra
“A nőci, ha eleven” címmel nyílik jótékonysági célú kiállítás Dunaszerdahelyen, a Buena kávézóban december elején Horváth Reni (Horen) őszi portréiból 29 régióbeli nőről, akik saját munkájukkal, tevékenységükkel, életükkel másokéhoz is hozzátesznek. A kiállítás december 1. és 15. között tekinthető meg.
Rászoruló családoknak segítenek a kiállítással

Az alkotó hangsúlyozza,  nagyon sok klasszikus értelemben vett sikeres nő állhatott volna a lencséje elé, ugyanakkor “a siker relatív, nem is ennek a mértéke a lényeg ezekben a nőkben”. “Egy sminkes, egy körmös, egy kézműves, egy tervező, egy anyuka… és még sorolhatnám. De mi az, amivel ezek a nők kitűnnek a többi közül? Vajon mi ez a többlet? Mi az a plusz, ami mindegyikben megvan? Különösen példaértékű számomra az a nő, aki itt alkot, itt él, innen merít, és ide adja vissza az energiáit – ő az, aki engem érdekel. ”

A kiállítással egyidejűleg gyűjtés is zajlik majd a kávézóban. A kihelyezett urnába bedobott, illetve az alanyok családjai által megvásárolt képekből befolyt pénzösszegből egy alistáli, egy padányi és egy galántai rászoruló családot támogatnak.

(klikk, szt)