Back to top

Rákóczis diákok emlékeztek a holokausztra

Publikálva: 2021, szeptember 23 - 21:46
A Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola Informatikai és Szolgáltatóipari részlegének elsős diákjai szeptember 23-án, a Rákóczi Szövetség őszi diákutaztatási programjának keretében meglátogatták a szeredi Holokauszt múzeumot, megemlékezve a második világégés borzalmairól.
Rákóczis diákok emlékeztek a holokausztra

Az iskolában több mint 15 éve működő Rákóczi Szövetség középiskolai helyi szervezete minden évben diákokat hív kirándulásaira az elsősök köréből. Idén az elsős diákok vettek részt az utazáson, és nagyon elgondolkodtató volt számukra mindaz, amit láttak, hallottak a délelőtt folyamán.

Az 5 barakban berendezett kiállítás bejárását követően a tanulók egy filmet néztek meg, amelyben egy túlélő elevenítette fel az emlékeit, majd a „Szökések a haláltáborokból” című előadás keltette fel az érdeklődésüket.

A tartalmas délelőtt után a napsütéses őszi időben a szeredi Esterházy-kastélyt tekintették meg, nagy sétát téve a kastélyparkban. A kirándulást végül szabad program zárta a város főterén.

Köszönet a Rákóczi Szövetségnek, hogy újra lehetővé tette a fiatalok számára az utazást, illetve a tanulságos és elgondolkodtató napot.

(klőr)

Ezt már olvasta?

Cookies